Ekonomi
Giriş Tarihi : 21-12-2013 17:02   Güncelleme : 21-12-2013 17:02

METRO TURİZM E- BİLETE GEÇTİ

Türkiye’nin en büyük karayolu taşıma şirketi Metro Turizm, sektöründe bir ilke daha imzasını attı. E-bilet uygulaması Metro Turizm öncülüğünde başladı. Müşterilerine verdiği değer ve üstün hizmet anlayışıyla ayrışan Metro Turizm, e-bilet dönemi ile yolcuların işlemlerini hem hızlandırdı, hem kolaylaştırdı.

METRO TURİZM E- BİLETE GEÇTİ
76 kentteki bin 109 aktif acentesiyle geniş bir hizmet ağına sahip olan Metro Turizm, müşteri memnuniyetini daha da artırmak için çalışmalarına son hızla devam ediyor. Sektörde her konuda öncülüğü elinde tutan Metro Turizm e-bilet uygulamasıyla bilet işlemlerinin tüm safhalarının internet üzerinden gerçekleştirilmesine olanak sağlayarak, yolcusunu biletini onaylatmak için bürolara gitmekten kurtarıyor. E – bilet uygulamasıyla birlikte artık Metro Turizm müşterileri sadece internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirerek seyahat edebilecek.
 
Uzun zamandır uygulamaya alınacağı söylenen kâğıt bilet ile aynı işleve sahip ancak kâğıt kullanımını ortadan kaldırıp, kullanıcılara kolaylık sağlamak için kullanılan bir bilet sistemi olan e-bilet uygulaması başladı. E-bilet ile kişinin yolculuk bilgileri, saati, hangi sefere gittiği ve hangi perondan bineceği gibi bilgiler kâğıt bilet yerine elektronik bilet üzerinden kullanıcıya sunuluyor.
 
Çalınma, kaybolma, unutulma gibi tehlikesi olmayan elektronik bilet, alışılmış olan kâğıt biletin elektronik olarak daha hızlı, güvenli ve pratik hale getirilmiş şeklidir. Bu sistemle tüm rezervasyon ve bilet detayları bilgisayar sisteminde güvenli bir şekilde saklanır ve olası rezervasyon değişikliği, peron değişikliği ve iade işlemleri elektronik ortamda kayıtlı bilet bilgisi üzerinden gerçekleştirilir. Yolculara birçok avantaj sunan e-bilet teknolojisi Metro Turizm’in uygulamaya almasıyla artık karayolu taşımacılığında da başlamış oldu.
 
Sektörde bir devrim
 
Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız, 1 Ocak 2014 ‘de devreye girecek olan E- bilet uygulamasını,  “2014 yılında sektör adına gerçekleştireceğimiz adımların ilkini E-bilet ile atarak bir devrimi gerçekleştirdik. Metro Turizm her zaman ilklere imza atan bir firma olmuştur ve sektör adına önemli projeler geliştirmiştir. E-bileti Türkiye’de uygulayan ilk firmanın Metro Turizm olması bizim için ayrı bir mutluluktur. Kurumsal anlayışımız içinde bizim böyle bir hizmeti sunmamız lazımdı ve bunu başardık. Bu proje ile birlikte yolcu memnuniyeti, ekonomi ve tasarruf ön plana çıkacak. Firma olarak bu projeyi çok arzu ettik ve müşterimize farklılığımızı ortaya koyduk. 2014 yılında firmamız kurumsallık adına önemli projeler ortaya koyacaktır. Yolcu havayolu şirketlerinde hangi konfora sahip ise Metro Turizm’de de aynı hizmeti almak zorundadır. Bu nedenle karayolu yolcu taşıma sektörü adına E-bilet uygulamasının firmamıza ve sektörümüze hayırlı olmasını arzu ediyoruz” sözleriyle değerlendirdi.
 
Sektör kendini günün şartlarına entegre ediyor
 
TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan da E- bilet uygulamasının Metro Turizm tarafından hayata geçirilmesini değerlendirdi. Erdoğan,  “E- bilet uygulamasının sektöre yeni ufuklar açmasını diliyorum. E-bilet aslında sektörümüzdeki firmaların kurumsallaşmanın bir parçasıdır. Diğer kurumsal şirketlerimizin de başvurusu olduğunu biliyoruz. En kısa zamanda onların da e-bilete geçmesini temenni ediyoruz. E-bilet uygulaması sektörün kendine günün gelişen şartlarına entegre etmesinin en güzel  örneğidir. Yolcularımız e- biletin devreye girmesi ile birlikte herhangi bir bilet satış noktasına girmek zorunda kalmayacak. Bu yolcularımızın da işine gelecek. Bu uygulamanda gem firmalarımız hem de yolcularımız kazançlı çıkacak” dedi.
adminadmin