Ekonomi
Giriş Tarihi : 30-11-2013 12:18   Güncelleme : 30-11-2013 12:18

METRO'DA KARDEŞLER DAVALIK OLDU

Metro Turizm, kardeş kavgasına sahne oldu. Talip Öztürk, hisselerini sahte belgelerle üzerine geçirdiğini iddia ettiği ağabeyi Galip Öztürk'e 300 milyon liralık dava açtı

METRO'DA KARDEŞLER DAVALIK OLDU
Metro Şirketler Grubu'nda kardeşler davalık oldu. Talip Öztürk, şirketteki hisselerini sahte belgelerle üzerine geçirdiği iddiasıyla ağabeyi Galip Öztürk'e 300 milyon liralık dava açtı. Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, cebir, şiddet ve tehdit kullanarak haksız kazanç elde etmek amacıyla suç örgütü kurduğu gerekçesiyle 2012 yılında tutuklandı. Nisan 2013'te ise serbest bırakıldı.
 
DİLEKÇE ŞAŞIRTTI

Kardeşi Talip Öztürk ise ağabeyine karşı hukuk savaşı başlattı. Talip Öztürk, avukatları aracılığıyla İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 3 ayrı dava açtı. Kardeş Öztürk, 2006 yılında ailevi nedenlerden ötürü uzun süre şirkete gidemediğini ve yüzde 33'lük hissesinin sahte imza ve belgelerle ağabeyinin üzerine geçirildiğini iddia etti. 300 milyon TL değerindeki yüzde 33 oranındaki hissesinin kendisine devredilmesini istedi. Talip Öztürk'ün mahkemeye sunduğu dilekçede, ağabeyinin başkalarına karşı işlediği iddia edilen suçların da yazılması dikkat çekti. Dilekçede, Galip Öztürk'ün 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde cebir, şiddet ve tehdit kullanarak haksız çıkar elde etmek için suç örgütü kurmak, rüşvet almak, vermek, suç örgütü adına tehditle suç işlemek, ihaleye fesat karıştırmak suçlarından yargılandığı, bu durumdaki bir kişinin şirketlerin içini çok kolay bir şekilde boşaltabileceği de vurgulandı.
 
TAKVİM - Ali BALCI
adminadmin