Güncel
Giriş Tarihi : 18-04-2018 09:22   Güncelleme : 18-04-2018 09:22

MGK Bildirisi!

Suriye'deki ihtilafa kalıcı çözüm bulunması noktasında kararlılığımız devam ediyor!

MGK Bildirisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MGK toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizin ve bölgemizin güvenlik önceliklerinin, Türkiye’nin Suriye topraklarında üslenen terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz sürdürmesini zorunlu kıldığı vurgulanmış, terörün her türüne karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele yürütüleceği kaydedilmiştir” denildi.

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin iç ve dış güvenliği ile uluslararası güvenlik ortamını etkileyen siyasi ve askerî gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

“TERÖRÜN HER TÜRÜNE KARŞI KARARLI VE TUTARLI BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLECEK”

Açıklamada, Suriye’de kimyasal ve konvansiyonel saldırıların sebep olduğu katliamların tekerrürüne mani olmak ve sorumluların hesap vermesini sağlamak için uluslararası toplumun müşterek hareket etmesinin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Suriye topraklarının terörden arındırılması ve toprak bütünlüğünün korunması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen harekâtlara, Türkiye’nin müttefiklerinin desteğinin beklendiği kaydedilen açıklamada, Suriye’deki ihtilafa kalıcı siyasi çözüm bulunması noktasında kararlılığın devam ettiği dile getirildi. Açıklamanın devamında, “Ülkemizin ve bölgemizin güvenlik önceliklerinin, Türkiye’nin Suriye topraklarında üslenen terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz sürdürmesini zorunlu kıldığı vurgulanmış, terörün her türüne karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele yürütüleceği kaydedilmiştir” ifadelerine yer verildi.

adminadmin