Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-10-2018 12:12   Güncelleme : 24-10-2018 12:12

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Edis: Bütün aday başvuruları genel merkeze yapılacak!

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Edis: Bütün aday başvuruları genel merkeze yapılacak!

Adı sıklıkla MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçen MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Edis, adaylık başvurularının tamamının MHP Genel Merkezine yapılacağını kaydetti.

Samsun’da 25. Dönem Milletvekilliği yapmış isim olan Hüseyin Edis, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday kriterlerini de açıkladı.

Buna göre Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı VE bütün ilçe adaylarının Samsunlu olacağını, Samsunsporlu olacağını ve Samsunlular tarafından sevilen bir isim olması gerektiğini belirten MHP Genel Başkan Baş Danışmanı Hüseyin Edis’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de onayını alarak önümüzdeki günlerde Samsun’da adaylığını açıklaması bekleniyor.

HÜSEYİN EDİS KİMDİR!

Samsun 25. Dönem Milletvekili olan 7 Mart 1960'ta Samsun Bafra'da doğdu. Baba adı Niyazi, anne adı Şahinaz'dır.

Yeminli Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi, Ekonomist, Enerji, Haberleşme ve Telekomünikasyon Uzmanı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.

ABD Boston Üniversitesinde dil eğitimi aldı. PTT Teftiş Kurulunda Müfettiş Yardımcılığı, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunda Baş Denetçilik, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (Telekomünikasyon Kurumu)'nda Kurucu Başkan Yardımcılığı, Kurul Üyeliği ve Kurul İkinci Başkanlığı, Sayıştay Başkanlığında Uzman Denetçilik yaptı. TBMM'de soruşturma komisyonlarında görev aldı. Cenevre'deki Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinde 4 yıl süreyle ülkemizi temsil etti. Türk Cumhuriyetlerine haberleşme alanında danışmanlık yaptı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Edis, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Edis, MHP 27 Dönem Samsun Milletvekili aday adayı da olmuştu.

adminadmin