Gündem
Giriş Tarihi : 25-12-2019 09:11   Güncelleme : 25-12-2019 09:11

MHP lideri Devlet Bahçeli: Rahatsız Olan Şuursuz Ve Gayri Millidir!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kanal İstanbul projesine karşı çıkan CHP yönetimine tepki göstererek, “Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir” dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli: Rahatsız Olan Şuursuz Ve Gayri Millidir!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Kanal İstanbul projesi ile ilgili yazılı bir açıklamalarda bulundu. Projeye karşı çıkan CHP yönetimine de sert eleştiriler getiren Bahçeli'nin açıklamasından satırbaşları şöyle:

 HAFTER'LE AYNI ÇİZGİDE:

"Ne işimiz var Libya'da" diyen tarih, kültür, jeopolitik cahili kimliksizlerle, sırtını zalimlere yaslayan terörist Hafter aynı çizgide buluşmuş, aynı çemberde birleşmiştir. Bahse konu bu Türkiye düşmanını makul ve seküler bulan CHP zihniyeti ise büyük bir tehdit ve güvenlik sorunu olarak sivrilmiştir. Terörle mücadeleye soğuk bakan, haklı ve meşru harekâtları sorgulayan, milli güvenliğe dudak büken CHP'nin zulmet ve illet anlayışı Türk milletinin gözünden kaçmamıştır.

 UYDURUK İDDİA:

CHP ve yedekleri Kanal İstanbul Projesi'ni aşağılamak ve aşındırmak için adeta iftira yarışına girmişlerdir. Söz konusu projeye ucube, cinayet ve ihanet projesi diyen CHP yönetiminin hal-i pürmelâli içler acısı, yürek yaralayıcıdır. "Yapamazsınız, herkes hayır diyor, iktidar olursak para vermeyiz, projeyi iptal ederiz" demek sorumsuzluk örneğidir. Kanal İstanbul projesiyle ilgili referandum çağrıları ise hezeyandır.

 TÜRKİYE'NİN ELİ GÜÇLENECEK:

Projesi'nin ÇED Raporu hazırlanmış, ardından onaylanmış, sonuç itibariyle askıya da çıkarılmıştır. Türkiye egemen bir devlet sıfatıyla siyasi, ticari ve ekonomik çıkarları için topraklarında kanal açma hakkına sonuna kadar sahiptir. Bu hakkın devri beka sorununa davetiye çıkaracaktır. Kanal İstanbul'un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye'nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir. Kanal İstanbul Projesi Türkiye'nin hükümranlık beratı çerçevesinde okumak ve yorumlamak lazımdır.

 MONTRÖ HAYATİ DEĞERDEDİR:

Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir. Bilhassa Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin ihmali, hafife alınması pek çok badireyi ortaya çıkaracaktır. Ülkemizin Montrö'den mülhem elde etmiş olduğu egemenlik haklarından vazgeçmesi düşünülemeyecektir. Kanal İstanbul Projesi'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin sağladığı tecrübe, birikim ve kazanımlar dikkate alınarak temin edilmesi hayati önem ve değerdedir. Mesele rant değil, milli anttır, böyle de olmalıdır. Montrö'nün tartışılması Türkiye için tehdit ve beka sorunudur.

SABAH

adminadmin