Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-01-2017 10:08   Güncelleme : 23-01-2017 10:08

MHP neden Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne muhalefet yapamıyor!

Milliyetçi Hareket Partisi, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne kira borcunu ödeyemediği için derin bir muhalefet krizi yaşıyor.

MHP neden Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne muhalefet yapamıyor!

1999 ile 2007 tarihleri arasında MHP Samsun İl Başkanlığı Görevini yürüten Serbest Muhasebeci ve yatırım danışmanlığı yapan İbrahim Özyer döneminden kalan 257 Bin TL’lik borç için Samsun Büyükşehir Belediyesi defalarca MHP Samsun İl Başkanlığı ve MHP Genel Merkezi’ne yazı yazdı.

Gönderilen yazılarda, MHP Samsun İl Başkanlığı binasının kirasıyla birlikte su giderlerini ödememesi halinde haciz işlemleri başlatılacağı belirtildi.

DAHA DA TUHAFI

MHP Genel Merkezi ise bu borcun çoktan ödendiğini zannettiği borç karışışında çaresiz duruma düştü.

Konuyla alakalı olarak Samsun’da yayın yapan meydannet.com isimli internet gazetesinde yer alan haberde ise, Samsun İlkadım eski belediye başkanı Necattin Demirtaş’ın bu borç karşılığında bir müteahhide ihale verdiği iddia ediliyor.

Haberde şöyle deniliyor;

“MHP'nin 2009 yılı il başkanlığı döneminde Kuzeyhan'da bulunan parti binasının kira ve su giderlerinin ödenmemesi nedeniyle 327 bin TL. lik borç dönemin İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a iletilir. Demirtaş, İddiaya göre yönetimin borcunu ödemek için belediyeden Vahap Çelik adlı iş adamına ihale verilmesi kaydıyla 327 bin TL'lik partinin borcunu üstlenmesini ve ödemesini ister. Bir cafede buluşulur ve istenen bedel kişilere ödenir. Asıl sorun da bundan sonra başlar.

PARA ANINDA BUHAR OLDU

327 bin TL'nin dönemin il yönetimine verilmesinden sonra para bir şekilde buhar olurken, partinin borcu da ödenmediği gibi borç faiziyle birlikte devam eder ve bugüne kadar gelir. Büyükşehir Belediyesi ise partinin il başkanlığına defalarca 'Borcunuzu ödeyin haciz işlemi başlayacak' demesine rağmen partinin borcunu kimse üstlenmez. En sonunda belediye yetkilileri partinin 327 bin TL'lik borcunu faizleriyle birlikte MHP Genel Merkezine haciz uyarısı yaparak paranın ödenmesini aksi takdirde icra işlemlerinin kısa süre sonra başlayacağına dair yazı gönderir”

Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP’nin kendisine muhalefet yapamayacağını, muhalefet yapabilmeleri için önce kira borçlarını ödemeleri gerektiğini belirterek, “MHP’den yana rahatım” ifadelerini kullandığı iddia ediliyor.

 

adminadmin