Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-11-2019 09:33   Güncelleme : 26-11-2019 09:33

MHP Samsun Eski Milletvekili Osman Çakır Rektör Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 üniversiteye rektör atadı.

MHP Samsun Eski Milletvekili Osman Çakır Rektör Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yaptı.

Daha önce Ayvansaray Üniversitesine Rektör vekili olarak atanan MHP Samsun eski Milletvekili Osman Çakır Rektör oldu!

Resmi Gazete'de yayınlananan atama kararlarına göre, Atılım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Yıldırım Üçtuğ, Fenerbahçe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Osman Çakır atandı.

OSMAN ÇAKIR KİMDİR?

ODTÜ Kimya Bölümü'nü bitirdi. ODTÜ'de başladığı yüksek lisans çalışmasını Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi'nden Fiziko Kimya dalında doktora derecesi aldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 1986'da doçent, 1991'de profesör oldu.

Enstitü Müdür Yardımcılığı, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü, İhale Komisyon Başkanlığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok görevi yürüttü.

1996'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne seçilerek atandı.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı olarak görev yaptı.

Bilim alanında çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı dergilerde makaleleri ve kitapları yayınlandı. Haber ve Ortadoğu gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 23. Dönemde Türkiye-AB KPK Üyesi oldu.

Çakır, MHP’den Partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsun milletvekili adaylığından istifa etmişti.

adminadmin