Siyaset
Giriş Tarihi : 31-05-2019 16:36   Güncelleme : 31-05-2019 16:58

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak: Hemşehrilerimizin Sağduyusuna İnanıyorum

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak İstanbul’da 23 Haziran Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için gerçekleştirdiği seçim çalışmalarını Samsunlu hemşehrilerin nüfus olarak yoğun olduğu İstanbul 2. ve 3. bölgede yoğunlaştırdı.

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak: Hemşehrilerimizin Sağduyusuna İnanıyorum

Karapıçak seçim çalışmalarına yönelik yaptığı açıklamada “Ramazan ayındaki çalışmalarımızı İstanbul Avrupa Yakasındaki 2. ve 3. bölgede yoğunlaştırdık. İstanbul 2. bölgedeki 12 ilçede yaklaşık 120 bin, İstanbul 3. bölgedeki 13 ilçede ise 175 bin Samsunlu hemşehrimiz ikamet ediyor. Avrupa yakasında yaklaşık 300 bin hemşehrimizin ikamet etmesinin yanı sıra Samsunlu hemşehri derneklerimizin de yoğunluğu bu bölgelerde. Bu nedenle ilk önceliğimiz Avrupa Yakası oldu. Bayram sonrası ise Anadolu Yakasındaki İstanbul 1. bölgede çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

23 Haziiran seçimi kapsamında Samsunlu hemşehri dernekleri ile bir araya gelmeye devam eden MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurt çalışmalar kapsamında Samsunlu hemşehrilerin ve milliyetçi Ülkücü camianın vermiş olduğu Akbatı’da ki iftar programına katıldıktan sonra Esenyurt Çarşambalılar Derneği ve Sultangazi Samsunlular Derneğini ziyaret etti.

Hemşehri dernekleri ziyaretlerinde seçime dair konuşma yapan Karapıçak “Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimini 23 Haziran’da yenileme kararının ardından 31 Mart seçimleri geride kalmıştır. Önümüzde yeni bir seçim var. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 15 İl Başkanını topladığında bizlere ‘İstanbul’a giderek hemşehrilerinizle hemhal olacaksınız. Milli birliğe ve bütünlüğe zarar vermeksizin bir çalışma yapacak ve hemşehri hareketini başlatacaksınız’ dedi. Bizler de buraya sizler ile hemhal olmaya geldik. Sadece teşkilatlarımızla değil hemşehrilerimizin sevdiği kanaat önderleriyle, belediye başkanlarımızla ve İstanbul’da akrabası, tanıdığı yaşayan Samsunlularla birlikte bu çalışmayı yürüteceğiz. Önceliğimiz İstanbul’daki sizlerin gayretleriyle kurulan derneklerimizi bir araya getirerek hemşehrilerimizi birleştirmek. Bu birliktelik 23 Haziran seçimlerindeki İstanbul’un Cumhur İttifakı adayı deneyimli, tecrübeli, devlet adamı olan Binali Yıldırım’ı belediye başkanı seçmeye yönelik bir sinerji yaratacağına ve sizlerin sağduyusuna inanıyorum. Herhangi bir nedenle nasıl olsa Binali Bey kazanacak diyen, bu seçim Cumhurbaşkanının seçimi değil diyen, kızan, küsen, gücenen ve mesaj vermek isteyenleriniz olmuş. Bazı hemşehrilerim kulak çekmek isteyebilir ama anladığım kadarıyla kantarın topuzu biraz kaçmış. Kulak çekelim derken kulağı yırtmışsınız. Ayarı kaçmış bu işin. Bunun üzerine bir de sandıkta yapılan usulsüzlükler de eklenince İstanbul için mevcut tablo oluşmuş. Bunu telafi etmemiz gerekiyor.” dedi.

Karapıçak “iddia ediyorum bu seçimleri alacağız” diyerek “Biz sandığa gitmeyen hemşehrilerimizi sandığa götürüp aradan bir mesaj vereyim diyenleri, kızgın, küskün, dargınları ikna ettiğimizde inanıyorum ki en az Cumhur İttifakı lehine 500 bin fark olacaktır. Bu işi MHP olarak dert ediniyoruz. Hedefimiz 500 bine yakın hemşehrimizi aynı noktada birleştirmek. Samsunlular son süreçte siyasette ve STK üzerinden derneklerde çok aktif. Samsunlular 23 Haziran’da İstanbul seçimlerine yön verecek. Sizlere güveniyoruz” dedi.

Dernek ziyaretlerinin ardından Sultangazi Belediyesi’nin etkinlik alanındaki hemşehri derneklerini ziyaret eden Karapıçak’a, Samsunlu hemşehri dernekleri dernek yöneticileri, Sultangazi MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Sultangazi Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yıldız eşlik etti. Sahura kadar devam eden ziyaretler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sahur programına katılımı ve alanda sahur yapılması ile tamamlandı.

adminadmin