Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-02-2019 08:56   Güncelleme : 09-02-2019 08:56

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak'tan 50. Yıl mesajı

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak'tan 50. Yıl mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak Milliyetçi Hareket Partisi'nin 50 Kuruluş yıldönümünü kutlamalar nedeniyle gittiği Adana’dan yayınladığı mesajla kutladı. 

Karapıçak yayınladığı mesajda “8-9 Şubat tarihleri bizim için özel önem arz eden günlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi 1969 yılında bu tarihte kurulmuş, bugün ise 50. yılını kutlamaktadır. Bundan tam 50 yıl önce Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin (CKMP) Adana Adnan Menderes Spor Salonu’nda iki gün süren ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in Kurucu Lider olarak çıktığı kongre süreci sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi kurulmuştur. Milliyetçi Hareket her ne kadar 1969 yılında siyasallaşa da ilhamını binlerce yıllık Türk medeniyetinden alarak Türk Milliyetçiliği fikri hareketinin 19. yüzyılın ikinci yarısında fikri bir hareket kazanması ile siyasi hayattaki yerini almıştır. Bu fikir hareketi Milliyetçi-Ülkücü Hareketin siyasal yansıması olarak Milliyetçi Hareket Partisi Türk siyasi tarihindeki güzide yerini almıştır. 

Milliyetçi Hareket Partisi, sevdalısı olduğumuz Yüce Türk Milleti’nin hizmetinde onurlu ve ilkeli yürüyüşle ülke siyasetinin son 50 yılına damgasını vurmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurulduğu günden bugüne mücadelesi ve varlık nedeni; Yüce Türk Milletinin son obası, son yurdu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde milli beka sorunu olmadan var olma ve her alanda ileri gitmesi çabasıdır. Bu çaba ve dava o kadar azizdir ki; dün olduğu gibi bugün de ülke sınırlarını açmış Türklüğün ve İslam’ın olduğu coğrafyalara umut olmuş, kurtarıcı olmuş yeri gelmiş örnek olmuş ve olmaya devam etmektedir. 

Bugün Milliyetçi Hareket Partisi, ülkenin geleceğine ümitle bakmak isteyenlerin umudu, geleceğinden endişeli olanların sığınağı haline gelmiş ise, bu 50 yıllık siyasi varoluşu sürecinde harekete gönül ve omuz vermiş, emek vermiş bazen de can vererek şehit olmuş aziz kahramanların, dava arkadaşlarımızın eseridir. 

Kurucu Atalardan, Ergenekon’a, Teoman Han’dan Mete Han’a, Alparslan’dan Fatih’e, Atatürk’ten Başbuğ Alparslan Türkeş’e kadar uzanan şanlı Başbuğlarımızın yazdığı şerefli tarihimiz, bugünde Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin Liderliğinde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim ve Ben” anlayışıyla Aziz Türk Milletinin varlık, birlik ve bütünlüğü esaslarıyla yazılmaya devam etmektedir. 

Bugün; Tarih boyunca, Yüce Türk Milleti ve değişik coğrafyalarda kurdukları Devletler için, Türk Bayrağının Şerefi, Ülkümüzün Sancağı için, Müslüman Türk’ün adını ve mührünü dünya tarihine vurmak için, davamız uğruna canlarından gözünü kırpmadan vazgeçen, susadıkları şahadet mertebesine vasıl olan, asil milletimizin koca yürekli kahraman evlatlarını, koç yiğitlerimiz şehitlerimizi rahmet ve minnetle 50 yıl önce bugün siyasi vücut bulduğumuz Adana’da yad ediyoruz.” dedi. 

Yayınladığı mesajında Samsunlu Ülkücü Şehitleri de unutmayan Karapıçak “50. yılımızda bu davaya gönül vermenin ötesinde canını vermiş Samsunlu Ülkücü Şehitlerimiz; Erol Çuğu, Cengiz Kurt, Hüseyin Güven, Hasan Güven, Mehmet Bayır, Mustafa Tuna, M. Sadullah Kubilay, Ferudun Baş, Dursun Aslan, Erol Selçuk, Osman Tan, Davut Turan, Arslan Karakaya, Kadir Odabaş, Fahri Öztürk, Şaban Eyili, Cafer Çitil, Erdem Yedibela, Mustafa Dursun, Hamza Dursun, Bayram Topsakal, Mustafa Karaca, Dilaver Altun, Fevzi Bayram, Hüseyin Gün, Adem Taşan, Mustafa Fevzi Şahin, Resul Şahin, İsa Yılmaz, Tufan Turha, İsmail Yüksel, Ekrem Çamaş, Mustafa Elitok, Nurettin Aslan, Refik Arslan, Sami Çoturoğlu, Hüseyin Kurumahmutoğlu, Mustafa Başoğlu, Bilal Arlı, Bekir Çon, Gültekin Ertan, Bayram Çon, Adnan Yılmaz, Kemal Özlü, İsmail Aslan, Necati Şen, Hüseyin Öztürk, Nami Yıldırım’ı da rahmet ve minnetle anıyor, mekânları cennet olsun diyorum.” diyerek Samsunlu Ülkücü Şehitlere olan minnet duygularını dile getirdi.

adminadmin