Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-02-2019 08:57   Güncelleme : 08-02-2019 08:57

MHP Samsun İl Başkanı Karapıçak’dan 'İttifak' açıklaması

MHP Samsun İl Başkanı Karapıçak’dan 'İttifak' açıklaması

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Samsun İçin Seçim Manifestosu'nu açıkladı. Karapıçak, "Cumhur İttifakı için gerekeni yaptık, yapmaya da hazırız" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak yaptığı yazılı açıklamada 31 Mart yerel seçimleri ve Cumhur İttifakına yönelik açıklamalarda bulundu. Abdullah Karapıçak yaptığı yazılı açıklamada, Milliyetçi hareket partisi için 31 Mart yerel seçimlerinin önem arz ettiğini hatırlatarak, "Unutulmamalıdır ki ittifak, 15 Temmuz gecesi tabanda doğal olarak kurulmuş, parti liderleri de bunun adını koymuştur. Tabanda oluşan bu ittifakın adı da Cumhur İttifakı’dır.” dedi. 

DURUŞUMUZ 15 TEMMUZ SONRASINDA ANLAŞILMIŞTIR

“Milliyetçi-Ülkücü duruşun önemi anlaşılmıştır” diyen Karapıçak, “15 Temmuz sonrası Milliyetçi-Ülkücü camianın ve siyasal yansıması olan Milliyetçi Hareket Partisinin 15 Temmuz’a kadar olan süreçteki açılım, FETÖ, küresel emperyalist güçlerle ilişkiler ve ülkenin ihtiyacı olan iç huzur konularındaki her tondan dile getirdiği benzeri uyarıları anlayamayanlar bugün bizi daha iyi anlar, MHP’nin duruşunun bu ülkeye olduğu kadar bölgeye, Türk-İslam coğrafyalarına yönelik söylem, eylem ve siyasi duruşunu daha iyi idrak eder olmuştur. Bizler hem parti olarak hem de Milliyetçi-Ülkücü camia olarak asla gurur, kibir ve enaniyet göstermeden ülke bekasını bu süreçte her zamanki gibi önceliğimiz sayarak ittifak kapsamında verdiğimiz sözlerin arkasında durarak çalışacağız.” dedi. 

MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ İRADENİN SİYASAL YANSIMASI MHP'DİR

Menfaat odaklı bir siyasetin kabul edilmeyeceğini vurgulayan Abdullah Karapıçak, “Dünya’da, bölgemizde ve ülkemizdeki gelişmeler, Milliyetçi-Ülkücü iradeyi siyaset üstü düşünmeye, ülkenin beka sorununu önceden görmeye ve bu doğrultuda önlemler almaya itmiştir. Türkiye’de Milliyetçi-Ülkücü iradenin siyasal yansıması Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Ülkenin bekası her türlü reel politik anlayışın, oportünist kişilerin makam hırsının, pragmatist yaklaşımın üstündedir. Bu bilinçle geçmişte olduğu gibi bugünde Milliyetçi Hareket Partisi üzerine düşeni yapmakta kararlıdır” vurgusu yaptı. 

BİN NASİHAT AŞAMASINI GEÇTİK,  BİR NUSUBETE BİLE TAHAMMÜL YOK

Beka ve istikrar vurgusu yapan Karapıçak, içinden geçilen süreci anlamak için küresel çetelerin ve emperyalist güçlerin Venezuela’da yapmaya çalıştıklarını görmenin yeterli olduğunu vurguladı. Karapıçak, "Milliyetçi Hareket Partisi karşı karşıya olduğumuz beka sorununu ve bu sorunun kısa vadeli ilk gereği olan 31 Mart yerel seçimlerindeki Cumhur İttifakı konusunu ülke adına bin nasihat etmek yerine bir musibeti yaşamamak adına Milliyetçi-Ülkücü camiaya ve vatandaşlara son nefesine kadar anlatmaya devam edecektir. Çünkü buna yürekten inanıyoruz” dedi. 

CUMHUR İTTİFAKINDA KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK!

MHP'nin Samsun’da anayasa değişikliği referandumu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde 15 ilçe ve büyükşehirde pazarlık yapmayarak ve aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı’na olan tutumunu net olarak ortaya koyduğunu da anımsatan Karapıçak, "Bu kararlılığa da devam edecektir” diye konuştu. 

AK PARTİ BEKA SORUNUNU TABANINA İYİ ANLATMALI

Samsun için AK Parti’ye düşenin ise; "birlik ve beraberlik içerisinde ve beka sorunun bilincinde ve hassasiyetinde” olarak Cumhur İtitfakı'nı kendi tabanına iyice anlatması ve sıkı çalışması” olduğunu ifade eden Karapıçak şunları söyledi:

“Adına Cumhur İttifakı dediğimiz ittifak ile 31 Mart yerel seçimlerine Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir örnek ve model ile Asarcık ve Alaçam’da AK Parti aday çıkarmamış, geriye kalan 15 ilçe ve Büyükşehirde ise Milliyetçi Hareket Partisi aday çıkarmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir şekilde aday veya ilçe pazarlığı yapmamıştır. Bunu bizler bildiğimiz gibi Sayın Cumhurbaşkanı Samsun’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında da bizzat şahsıma Milliyetçi Hareket Partisi’nin asla pazarlık yapmadığını söylemiştir. Bizler Milletçi-Ülkücü camia ve siyasal yansıması Milliyetçi hareket Partisi ve Ülkücü yan kuruluşlarımızla Cumhur İttifakının gereği olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Cumhur İttifakında MHP tüm ülkede olduğu gibi Samsun’da da pazarlık yapmayarak ve 2014 yerel seçimleri ile 2018 genel seçimleri sonuçlarına göre 15 ilçede aday çıkarmayarak duruşunu net olarak sergilemiştir. Gerek Genel Başkanımız, gerek Genel Merkez yöneticilerimiz gerek ise İl başkanlığımız ve Ülkücü kuruluşlarımız bir bütünlük ve kesin kararlılıkla seçime girmeye hazırdır.” 

MECLİS ÜYELİKLERİ İÇİN YARIŞACAĞIZ

Asarcık ve Alaçam ilçeleri haricinde kalan 15 ilçede belediye başkan adayının olmamasının yerel seçim yarışından kopulduğu anlamına gelmediğini dile getiren Karapıçak, "15 ilçede meclis üyeleri ile ilgili çalışmalarımızın ilk aşamasını gerçekleştirdik. Farklı bir strateji ile girmeyi planladığımız 15 ilçemizde meclis üyeliklerin ilk sıralarını siyaseten geleceğe yatırım yapmak amaçlı adaylar ile girme hedefindeyiz. Yerel seçimlere 15 ilçede hedefimiz Büyükşehir Belediye Meclisine her ilçeden bir meclis üyesi gönderecek şekilde hedef belirlemelerini ilçe başkanlıklarımıza ve yönetimlerine ilettik. Meclis üyelerimiz Milletçi Hareket Partisi’nin yerel yönetimler adına üzerinde önemle durduğu ve projeler geliştirdiği “Üretken Belediyecilik” hedefi ve Milliyetçi Hareketin belediyecilik anlayışını belediye meclislerinde temsil edeceklerdir. Belediye meclisleri bizler için özel önem arz etmektedir” dedi. 

AK PARTİ ADAYLARI MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ CAMİAYA KENDİSİNİ İYİ ANLATMALIDIR.

Cumhur İttifakı kapsamında parti olarak üzerlerine düşeni hiçbir pazarlık yapmadan gerçekleştirdiklerini ve seçim sürecinde ve sonrasında da gerekeni yapmaya devam edeceklerini bir kez daha vurgulayan Karapıçak, "Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmamalıdır. Bizim tabanımıza ve vatandaşlarımıza Cumhur İttifakını anlattığımız kadar AK Partili adaylar da bu ittifakın ruhuna uygun olarak hem kendi tabanlarına hem de milliyetçi ülkücü camiaya ittifakın önemini iyi anlatmalıdırlar. Bizim Cumhur İttifakına inancımız tamdır. Samsun 31 Mart yerel seçimleri için 17+1 yani tüm belediyelerde mutlak galibiyettir. Seçimlerin şimdiden sonuçları itibariyle Ülkemize ve Samsun’a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

adminadmin