Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-07-2017 13:26   Güncelleme : 14-07-2017 13:26

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin: Bu birlik ve beraberlik ruhu devam ettirilmelidir!

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 15 Temmuz Darbe Kalkışmasının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin: Bu birlik ve beraberlik ruhu devam ettirilmelidir!

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe kalkışmasının 1. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “O karanlık gecenin ardından 1 yıl geçti. Ülkemiz zor günler geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Milli birlik ve beraberlik ruhu ile hareket ederek o gece yaşanan hain darbe girişimini vatandaşlarımız sokaklara inerek engelledi. Ancak tehlike tam anlamıyla henüz geçmiş değil. FETÖ’nün siyasi uzantıları başta olmak üzere hala bazı yapılanmaları belirli kademelerde görev yapmakta ve bu durum toplum vicdanını son derece rahatsız etmektedir” dedi.

Tekin, sözlerine şöyle devam etti; “15 Temmuz hain darbe girişimi ve Türkiye‘ye işgal kalkışmasının üzerinden yaklaşık 1 yıl zaman geçti. Öncelikle o gece hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyor, milletimizin bir daha böyle karanlık geceler geçirmemesini temenni ediyoruz. Büyük Türk Milleti kendisine kurulan bütün tuzaklara küresel ve emperyal oyunlara boyun eğmeyerek ülkemizin işgal girişimine göğsünü siper etmiş, imanlı Türk Milletini hiçbir karanlık mihrakın yenemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. O karanlık gecenin ardından FETÖ ile yapılan mücadelede Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümetin yanında kayıtsız ve şartsız olarak durduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ancak, bu yapılanmayı ülkemizden söküp atarken yapılan mücadelenin de eksik kaldığını belirtmek istiyorum. Basın, adalet, emniyet, asker, diplomasi gibi çok yönlü yapılan mücadelenin içerisinde bu yapının siyasi ayağının yer almaması toplum nezdinde vicdani bir yara haline gelmiştir. Eski veya yeni, milletvekili, belediye başkanı, il başkanı, bu yapı ile bağı olan kim varsa bunlarında ortaya çıkarılmasını ve hak ettikleri cezaları almalarını bekliyoruz. Bu anlamda yapılacak olan mücadele yeni kapıda oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunun bozulmaması için son derece önemlidir. Aksi takdirde yapılan mücadele toplum nezdinde meşruluğu tartışılır hale gelecektir.”

15 Temmuz’un bir darbe girişiminden ziyade ülkemize yönelik bir işgal girişimi olduğunu ifade eden Tekin, “O karanlık gecede Milliyetçi Hareket Partisi’nin muhterem Genel Başkanı, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin göstermiş olduğu tavır, hafızalara yer etmiş beklide ömür boyu unutamayacağımız, hatta nesilden nesile anlatılacak örnek bir devlet adamlığı, demokrasinin ve milletinin yanında duruş örneğidir. O gece devletin hiçbir idarecisi ortada yokken, Milliyetçi Hareket’in Genel Başkanı darbe girişimini duyar duymaz genel merkeze gitmiş tüm kurmaylarını da toplamış ve ilk açıklamayı yaparak insanların yüreğine su serpmiş ve dayanacağı bir güç bir dağ göstermiştir. Genel Başkanımızın yapmış olduğu açıklama, ilk kıvılcımı ateşlemiş ve Türk milletini sokaklara inerek tankların, tüfeklerin önüne durmaya teşvik etmiştir. Türk Milletimizin göstermiş olduğu bu cesur davranış hem dünyaya, hem de gelecek nesillere örnek olmuştur. Oluşan bu milli birlik ve beraberlik havasının devamında yine Genel Başkanımız başta olmak üzere tavrımız nettir. Biz bu birlik ve beraberlik havasının devam ettirilmesini, ülkemizin ve milletimizin ileri süreçte yaşayacağı ve yaşanması muhtemel olan sıkıntıda aynı birlik ve beraberlik ruhu içerisinde atlatabileceğimizin bilincindeyiz. Bunun içinde yeni kapı ruhu dediğimiz milli birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılması için bizim üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreçte bizlere düşen de milli birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılmasının ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin menfaatlerinin ön planda tutulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 

adminadmin