Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-05-2018 08:54   Güncelleme : 16-05-2018 08:54

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin; İsrail terör devleti gibi!

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin; İsrail terör devleti gibi!

ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının ardından Gazze sınırında kararı protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıyı kınayan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, İsrail’in terör devleti gibi davrandığını söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Filistin'in Müslümanların devleti gibi davrandığına dikkat çekti. İsrail'in bir terör devleti olduğunu dile getiren Tekin, sözlerine şöyle devam etti; "İsrail ne yaparsa yapsın Kudüs’ü başkenti yapamayacaktır. Filistinli kardeşlerimizin meşru hak ve kazanımlarını inkâr ve işgale teşebbüs eden ABD-İsrail Vandallığı, inanıyoruz ki, hak ettiği cevap ve karşılığı mutlaka alacaktır. Filistin Müslümanların devletidir.

Kudüs'te tüm Müslümanların namusudur. Türkiye Cumhuriyeti devleti var olduğu sürece bu namus asla çiğnetilmeyecektir. Bu konuda sessiz kalan, ses çıkarmayan İslam ülkeleri bizleri derinden etkiliyor. Dünya devletlerini vicdanlı davranmaya davet ediyorum. Terör devleti olan İsrail'e artık, fiili bir yaptırım hayata geçirilmeli. Ancak, unutulmamalıdır ki Gazze’de akan kanların asıl sorumlusu İsrail olduğu kadar aynı zamanda ABD emperyalizmi ve İsrail'e hak ettiği tepkiyi göstermeyen tüm dünya kamuoyudur. Filistin sorunu adaletli ve hakkaniyetli bir biçimde çözülmeden ne Ortadoğu’ya ne de dünyaya huzur gelmeyecektir.

Zulme karşı direnirken hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Türk milleti her zaman din kardeşlerinin yanındadır"

adminadmin