Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-02-2017 11:18   Güncelleme : 27-02-2017 16:23

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Yönetim ve beka sorununun giderilmesi için “evet”

​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 16 Nisan’da yapılacak olan Yeni Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi halk oylamasında neden ‘evet’ oyu kullanacaklarını Akasyamhaber’e açıkladı

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Yönetim ve beka sorununun giderilmesi için “evet”

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Meclisin yeni anayasayla birlikte denetleyebilir ve sorgulanabilir hale geleceğini, TBMM’nin daha fazla güçleneceğini, Milletvekili sayısının artması ile de daha çok vekil tarafından temsil edilmesi sağlanacağını söyledi.

NEDEN EVET DİYORUZ!

“Öncelikle içinde bulunduğumuz referandum sürecimizin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” Diyerek sorularımızı cevaplandıran Başkan Tekin;  çok başarılı bir süreç geçirmeyi temenni ettiğini, Bu sürecin her ne olursa olsun insanlarımızın arasına kutuplaşmayı, ayrışmayı getirmemesi gerektiğine inandığını kaydederek; “ Bu süreç Türk Milletinin Birlik ve beraberliğini, kardeşçe yaşama birlikteliğini ve arzusunu koparmamalı. Kararlar ne olursa olsun insanlarımız elbette ki kendi irade ve düşünceleriyle farklı kararlar verebilirler. Tabi ki biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatandaşlarımızın verdiği her türlü karara saygılı, hürmetkâr olacağız. Milletçi Hareket Partisi olarak büyük Türk milletinin verdiği her karar başımızın tacıdır. Bu referandum sürecinde de tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının hassas davranmalarını ve insanlarımı ayrıştıracak söylemlerden uzak durmalarını tavsiye etmek istiyorum. Elbette ki Genel Başkanımızın da ifade ettiği üzere referandum sürecinde EVET’ ten yana tavır sergileyeceğiz.” diye konuştu.

“Evet” kararının daha doğru, daha mantıklı bir şekilde insanlara anlatıp, destek isteyeceklerini dile getiren Tekin; “ İnsanlarımıza ulaşacağız ellerini sıkacağız, kafalarındaki soru işaretleri varsa onları gidermeye çalışacağız. Endişeleri varsa bu endişelerini dinleyip bu konuda gerekli açıklamalarını yaparak referandum sürecine giderken kendi akıllarıyla, mantıklarıyla ve de vicdanlarıyla baş başa kalarak sandıklara gitmelerini sağlayacağız. Bizler elbette ki “Evet” diyoruz. “ dedi.

15 TEMMUZ’DA ÜLKEMİZİ BÜYÜK BİR BADİREDEN KURTARDIK

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 15 Temmuz darbe girişimini dile getirerek,  referandum süreci ve neden ‘EVET’ kullanılması gerektiğiyle ilişkilendirdi.

Tekin; Hepimiz biliyoruz ki Türkiye bir işgal teşebbüsü ile karşı karşıya kaldı. 15 Temmuz gibi büyük bir terör kuşatması ile karşı karışa kalan Türkiye büyük badire atlatmıştır. Bugün gündemi değerlendirirken 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak değerlendirmekte fayda vardır. 15 Temmuz darbe girişimi, Türk Milletinin göstermiş olduğu vatanseverlik, milli beraberlik ruhuyla püskürtülmüştür.  Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Tavrı darbenin bastırılmasında çok önemlidir. Bunu 3-5 askerin yapmış olduğu darbe girişimi olarak algılamak yanlış olur. Hepimiz biliyoruz ki, Başlı başına bir işgal girişimiydi. Eğer başarılı olsa idi ülkemiz Allah korusun çok farklı bir noktada olacaktı. Ülkemizde iç savaş çıkmış, yönetim tamamen kontrol dışı kalacaktı. Bu durum söz konusuyken Milliyetçi Hareket Partisi elbette ki Demokrasi’den yana olmuş, hükümetten yana tavır sergilemiş, daha doğrusu devletinden milletinden olmuştur.” diye belirterek;  “MHP’nin 15 Temmuz darbe girişimine karşı göstermiş olduğu tavır bugünde devam etmektedir. Bu tavrın devamı olarak “Yenikapı ruhu” diye ifade bulan, 15 Temmuz sonrası oluşan milli beraberlik ruhunun devam ettirilmesi gerektiğine inanan ve en çok savunan parti Milliyetçi Hareket Partisidir.” Dedi.

 YÖNETİM VE BEKA SORUNUN GİDERİLMESİ İÇİN “EVET”

Türkiye’nin çok büyük bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Taner Tekin; “Yine ülkemiz büyük bir güvenlik ve istihbarat sorunuyla karşı karşıyadır. Türkiye Cumhuriyeti tam bir terör kuşatması altında iken, büyük bir güvenlik zafiyeti içindeyken,  devlet bekası sorunu ile karşı karşıya kalmışken ve bunların yanı sıra çift başlılıktan dolayı sorunlar yaşarken Milliyetçi Hareket Partisi bana ne veya vurdumduymaz davranamazdı. Bu yüzdendir ki MHP öncülük yaparak bu konuda ülkemizin bu kaostan kurtulması gerektiğini savunmuştur. Bunu uygulayabilmek adına sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini belirtmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, AK patinin getirmiş olduğu anayasa teklifini değerlendirmiş ortak bir mutabakata varılmıştır. Meclisteki 330 çoğunluğu da aşarak halkımızın önüne getirmiştir. Burada nihai kararı verecek olan Türk Milletidir. Bu karara saygı duymayanlar ya da Türk Milletinin Hakemliğine, Türk Milletinin iradesine güvenmeyenler bu süreci sürekli provoke etmeye çalışıyor. Türk Milleti en sağlıklı kararı verecektir.” Dedi.

MHP İl Başkanı Taner Tekin konuşmasını şöyle devam ettirdi:

ANAYASANIN 4 MADDESİNİN DEĞİŞMEMESİ İÇİN EVET

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’de yaşanan anayasa değişikliğindeki tartışmalarda; Türkçenin yanında başka bir resmi dil, Türk Bayrağının yanında başka bir bayrak, Eyalet sistemi ve federal yapı tartışması yapılıyordu. Anayasanın değişmesi mümkün olmayan 4 maddesi tartışmaya açılmıştı. Bugün referanduma “Hayır” diyeceğini söyleyen ve konuyu en sert şekilde eleştiren Cumhuriyet halk Partisi’nin,  “Anayasanın 4. maddesini de tartışabiliriz” açıklamasını bu millet unutmamıştır.  Hakkâri ve Tunceli’de vermiş olduğu mitinglerde eyalet sistemine göz kırptığını bu millet unutmamıştır. Ak partinin değiştirmeyi düşündüğü ve içerisinde de Türk Milletini bölüp parçalamaya götürecek bu maddelerin olduğu bu anayasayı tartışmaya açabiliyordu. Ama bugün anayasanın 4 maddesi tartışılmaktan çıkarılmıştır. Türkiye’de eyalet sistemi tamamen ortadan kaldırılmıştır. doğrudan başkanlık sistemi değil, güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sistemi önerilmiştir. Buna göre tek adam görüntüsünün ortadan kaldırılması için düzenleme yapılmıştır. Şimdi; sırf muhalefet olsun diye hayır deyip insanlarımızı da bu yönde teşvik etmeye çalışıyorlar.

FEDERAL YAPI VE EYALET SİSTEMİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN EVET

Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkenin temel dinamitleri dediğimiz bu dört maddenin tartışmaya kapatılması için Evet diyor. Federal yapı ve eyalet sisteminin önüne geçmek için EVET diyor. Cumhuriyet rejiminin korunabilmesi için evet diyor. Ve daha yargılanabilir sorgulanabilir Cumhurbaşkanlığı için evet diyor. Çeşitli tartışmalardan çıkıp bu anayasanı içeriğinin incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki insanlarımızın kafasının karışık olduğu ve güven konusunda problemler elbette ki olabilir. Bu konuda tarafsız bir gözle bakarak değerlendirmenin gerektiğini düşünüyorum.

VATANDAŞLARLA BULUŞUP DESTEK İSTEYECEĞİZ

Bunların dışında genel merkezimizin oluşturduğu programlar doğrultusunda hazırlanan kitapçıklar, tanıtım broşürleri ile sahaya inip daha da ayrıntılı bir şekilde vatandaşlarımıza anlatacağız. Yine sokak sokak gezip vatandaşların elini sıkıp bu düşüncelerimizi bu fikirlerimizi paylaşıp, vatandaşlardan destek isteyeceğiz. Tabi ki karar Türk Milletinin vereceği bir karardır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu karara saygı duyacağız.

GENÇLERİMİZİN ÖNÜ AÇILACAK

Milletvekili yaşının 18’e düşürülmesi Türk gençlerin önünü açmaktır. Türk gençliğini daha siyasetin içerisine çekerek, daha sorumluluk almalarını sağlayacaktır. Bugün gençlerimiz sadece sınav stresleriyle gelecek kaygısı taşıyarak çok fazla boş vakit geçirerek amaçsız ve gayesiz yaşayarak yetişen bir Türk Gençliği olmaktan çıkacaktır. Bu fırsat tanındığında siyasete ilgi duyacak, sorumluluk isteği artacak, gayesiz yaşamaktan kurtaracak ve Türk Gençliğinin önünü açacaktır.

Hayır” çıkarsa, şu andaki sorunların çözüme kavuşmayacağı bir durum ortaya çıkacaktır. Şu andaki kaos dönemi devam edecektir. Bu durumda ülkemizde kara bulutlar oluşturacak, insanımızı karamsarlığa sürükleyecek söylemlerden kaçınmamız gerekir.

MECLİS DAHA DA GÜÇLENECEK

Meclis, yeni anayasayla birlikte denetleyebilir ve sorgulayabilir hale geliyor. Meclis daha güçlenir hale gelecek. Milletvekili sayısının artması ile daha çok vekil tarafından temsil edilmesi sağlanacak.

GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK ADINA OHAL’İ DESTEKLİYORUZ

Türkiye bir taraftan Suriye ile mücadele ederken diğer taraftan IŞİD’le mücadele ediyor. Yani alfabedeki bütün harfleri sayabileceğimiz terör örgütleriyle eş zamanlı olarak mücadele etmek zorundadır. Bu terör örgütlerinin kökünü kazıncaya kadar ülkenin güvenliğini de sağlamak adına OHAL gerekiyorsa biz destekliyoruz.

Elif TAŞAN - Akasyamhaber

adminadmin