Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-02-2018 13:28   Güncelleme : 05-02-2018 13:28

MHP Samsun Kadın Kolları’ndan Aile ve sosyal politikalar il müdürü Tekin Balcı’yı ziyaret!

MHP Samsun Kadın ve Aileden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yasemin Kurt ve komisyon üyeleri ile MHP İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşen Arslan ile yöneticileri Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı’yı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

MHP Samsun Kadın Kolları’ndan Aile ve sosyal politikalar il müdürü Tekin Balcı’yı ziyaret!

Ziyarette konuşan Kurt, "Ülkemizde şu an maalesef kadına şiddet ve çocuk istismarı konusu sık sık gündeme gelmektedir. Gün geçmiyor ki, kadına şiddet haberi duymayalım veya bir çocuk istismarı ile karşılaşmayalım. Ülkemizde maalesef kadına şiddet ve çocuk istismarı konusu gün geçtikçe artıyor. Ancak alınması gereken önlemler konusunda yapılan çalışmalar yeterli kalmıyor. Maalesef bazı illerimizde şiddet gören kadınlar için sığınma evleri sayısının artırılması gibi çalışmalar yapılmakta. Bizler bu evlerin sayısının arttırılmasının değil, şiddetin önlenmesi için kalıcı çözümler bulunması noktasında üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Unutmayalım ki, Peygamber efendimiz S.A.V bir hadisinde 'Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır'  buyurmaktadır. Bu düsturla kadınlarımıza gereken değeri gösterilmesini bekliyoruz" dedi. 

Kurt, şu ifadelere yer verdi; "Toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumunun, yapısal olarak güçlendirilmesi, çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi ve bu konuda ortaya çıkan problemlerin çözümü için politikalar üretilerek bu yapının sağlam temeller üzerinde daha iyi duruma gelmesi gerekmektedir. Toplum yapısının aksayan yönlerinin iyileştirilmesi, sorunlara çözüm bulunması bakımında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerine geniş ve önemli bir görev düşüyor. Bizlerde MHP'li kadınlar olarak bu anlamda yapılacak olan çalışmaları ve hizmetleri destekleyeceğimizi aynı zamanda üzerimize düşen hiçbir sorumluluktan kaçmayacağımızı ifade etmek istiyoruz" dedi.

adminadmin