Güncel
Giriş Tarihi : 12-08-2015 15:00   Güncelleme : 12-08-2015 15:00

MHP Samsun Milletvekili Edis:

SAMSUN (AA) - MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "Ayvacık saklı cennet değil, sahipsiz cennet olmuş" dedi

MHP Samsun Milletvekili Edis:

SAMSUN (AA) - MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "Ayvacık saklı cennet değil, sahipsiz cennet olmuş" dedi.

Edis, Ayvacık ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. 

Burada vatandaşlarla sohbet eden Edis, Ayvacık'taki insanların en çok işsizlikten ve sahipsizlikten dert yandığını söyledi.

İşsizlikten dolayı erkeklerin çalışmak için il dışına gitmek zorunda kaldığını ve ailelerinden uzak kaldıklarına işaret eden Edis, "Ayvacık ilçesinin potansiyelini ve önemini yıllarca saklamışlar. Adına da 'saklı cennet' demişler. Aslında 'sahipsiz cennet' deseler daha doğru olurmuş." Burada yaşayan vatandaşlarımızın çalışmak için dışarı gitmek zorunda kalması çok kötü. Kimse ailesinden uzakta karın tokluğuna çalışmak istemez. Her fırsatta 'saklı cennet' dedikleri yere istihdam adına hiç bir yatırım yapılmamış olması çok acı. Ayvacık işsizliğin olmaması gereken bir potansiyele ve Türkiye'de bir çok yerde olmayan bir doğa harikasına sahip. Ayvacık bir doğa harikası olmasına rağmen yeterli yatırımlar yapılmadığı için bugüne kadar geride kalmış" dedi. 

Ayvacık ilçesinin Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu gibi iki önemli baraja, turizm noktasında paha biçilmez öneme ve tabiat güzelliğine sahip olduğunu ifade eden Edis, bu kadar sahipsiz ve yatırımsız bırakılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

adminadmin