Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-06-2019 08:47   Güncelleme : 12-06-2019 08:47

MHP Samsun teşkilatları Samsunlularla Büyük buluşmaya hazırlanıyor!

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak yenilenen ve 23 Haziranda yapılacak olan seçimler için bulunduğu İstanbul’da açıklamalarda bulundu.

MHP Samsun teşkilatları Samsunlularla Büyük buluşmaya hazırlanıyor!

Karapıçak açıklamasında il başkanlığı olarak planlı bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek “İstanbul seçimleri için çalışmalarımıza YSK’nın seçim yenileme kararı sonrası Genel Merkezimizin direktir ve emirleri doğrultusunda çalışmaya başladık. Öncelikle İstanbul’daki Samsunlu hemşehrilerimiz ve kurmuş oldukları sivil toplum kuruluşları üzerine çalışmalar yaptık. Bu doğrultuda verilerin ışığında sistematik olarak tarama usulü çalışıyoruz” dedi.

İstanbul’da ikamet eden Samsunlu hemşehrilere ve STK yapılanması üzerine de bilgiler veren Karapıçak 422 bin Samsunlu hemşehrimiz İstanbul’da ikamet ediyor. Bunlardan 264 bini Samsun doğumlu. Yani İstanbul’da her bin kişiden 28’i Samsunlu. Bu durum büyük bir potansiyel ihtiva etmektedir. Samsunlu hemşehrilerimiz sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da İstanbul’da çok etkinler. Birçok hemşehrimiz hemşehri dernekleri üzerinden kültürümüzü, geleneklerimizi yaşatarak hemşehriler arasındaki dayanışmayı sağlamışlar. Şuana kadar Samsunlu hemşehri derneği olarak tespit ettiğimiz 185 derneğin bilgisine ulaştık. Bu Samsunlu STK yapılanması içerisinde 11 federasyon bir de konfederasyonumuz var. Bu sivil toplum kuruluşu derneklerimiz son süreçte nicelik olarak arttığı gibi nitelik olarak yani faaliyet ve bulunduğu bölgede etkin olma hususlarında da çok ciddi yol almış görünüyorlar. Bu bir Samsunlu olarak bizleri fazlasıyla mutlu etti. Görünen, biline ve şahit olduğumuz o ki; Samsunlu hemşehrilerimiz sivil toplum kuruluşları üzerinden yapılanmaları ve etkinlikleri ile İstanbul’un parlayan yıldızı, dinamik gücü olmuştur.” dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle Samsun’da İstanbul’dan bayram dolaysıyla memlekete gelen hemşehrilerle etkinliklere katılan ve bayramlaşma programlarına katılan Karapıçak Bayram sonrası İstanbul’daki çalışmalarına devam ettiğini belirtti. 23 Haziran’a iki haftadan az bir süre kaldığını da belirten Karapıçak “seçim öncesi son hafta sonu 10 binlerce Samsunlu değişik etkinliklerde bir araya gelecek. Bu buluşmaların aynı gün olması bizim için bir fırsat. Bu durum ayrıca Samsunluların 23 Haziran seçimlerine damgasını vuracağının ve seçime yön verecek olan en etkin hemşehri yapılanmasının olduğunun da bir göstergesidir. Ramazan Bayramı için Samsun’a gelen 200 binden fazla Samsunlu hemşehrimiz sıla-i rahim yaptılar. Hemşehrilerimizin bayramın hemen sonrasında dernekler aracılığla bir araya gelecek olması seçim için hemşehrilerimizin İstanbul’da olduklarının bir göstergesidir.” dedi.

Karapıçak seçimlere bir hafta kala hafta sonu yapılacak olan programlarda 100 bine yakın Samsunlunun buluşacak olmasının Samsunlu hemşehrilerimizle buluşmak açısından bir fırsat olduğunu belirterek “İstanbul’da bu hafta sonu bir çok şenlik, şölen, etkinlik ve piknik var. Samsun federasyon ve konfederasyonların düzenlediği geleneksel organizasyonlarda her yıl 10 binlercesi bir araya geliyor. Bu yıl ise çok daha kalabalık buluşmalar olacak. Hafta sonu için teşkilatlar olarak bu organizasyonlara katılım sağlayacak, hemşehrilerimiz ile hemhal olacağız.” dedi.

adminadmin