Siyaset
Giriş Tarihi : 05-01-2017 09:14   Güncelleme : 05-01-2017 09:14

MHP’de kaç milletvekili Evet oyu kullanacak!

Yeni Anayasa sürecine ilişkin konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "'Evet' oyu vereceğim, verdiğim oyu referandumda da aynen tekrarlayacağım" dedi.

MHP’de kaç milletvekili Evet oyu kullanacak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2017'nin ilk MHP Grup Toplantısı'nda gündem başlıklarına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Devlet Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

Hedef Türkiye ve kardeşliğimiz. FETÖ, IŞİD, PKK/PYD ve DHKP-C'yi infaz ve yıkım için görevlendirmişlerdir. Türkiye hainlerin kanlı eylemlerine mahkum değildir. Bu oyunu hep birlikte bozacağız. Hiçbir millet evladı korkmayacaktır.

Reina katliamı, sözün ve insanlığın bittiği noktadır. Ülkemizde misafir duruyorken, bir katilin silahından çıkan kurşunlarla hayatlarını kaybeden yabancı uyruklu insanların ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Ortaköy'e gelen teröristin yabancı istihbarat servislerinden bağımsız oluğu düşüncesi beyhude bir değerlendirmedir.

EL BAB KUŞATMASIYLA BAĞLANTILI

El Bab kuşatmasıyla bağı olduğu kadar, Türkiye-Rusya-İran arasındaki görüşmeleri ve Suriye'deki ateşkes süreciyle bağı vardır. Bu çok açıktır. IŞİD maşadır. Batı'nın şiddet aparatıdır. Reina katliamı, 15 Temmuz'un artçı sarsıntısıdır. Terörle mücadele kesinlikle bir ve beraber olmalıyız. Terörle mücadelemize İstanbul'da adeta cevap verilmiştir. Biz bunu görüyoruz. Ne yaparsanız yapın Türkiye namerte el açmayacaktır. Katiller için kaçış yoktur. Çıbanın başı okyanus ötesidir.

OHAL'E DESTEK

Bahçeli, grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

OHAL sürecini değerlendiren Bahçeli, "Terörün kökü kurutuluncaya kadar MHP bütün gücüyle tam destek verecektir" dedi.

Referandum oylamasında 'evet' oyu verecek MHP'li milletvekilleri şöyle:

Devlet Bahçeli, Erkan Akçay, Erhan Usta, Arzu Erdem, Baki Şimşek,

İsmet Büyükataman, İzzet Ulvi Yönter, Şefkat Çetin, Oktay Öztürk, Saffet Sancaklı, Erkan Haberal, Deniz Depboylu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Günal,

İsmail Faruk Aksu, A.Selim Yurdakul, Kamil Aydın, Ruhi Ersoy, E.Haluk Ayhan, Mehmet Parsak, Kenan Tanrıkulu, Celal Adan, Semih Yalçın,

Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı, Mustafa Mit, M.Necmettin Ahrazoğlu, F.Oğuz Tor, Mustafa Kalaycı ve Zihni Acba.

adminadmin