Siyaset
Giriş Tarihi : 17-01-2020 11:52   Güncelleme : 17-01-2020 11:52

MHP’den İhraç Edilen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin Kimseye Hakaret Etmedik Allah’ın Emrini Tebliğ Ettik!

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Türkiye Bayan Voleybol Takımı’nın Almanya galibiyetinin ardından yaptığı paylaşımla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Şahin, “Biz kimseye hakaret etmedik. Allah’ın emirlerini tebliğ ettik” dedi.

MHP’den İhraç Edilen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin Kimseye Hakaret Etmedik Allah’ın Emrini Tebliğ Ettik!

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Türk Bayan Voleybol Takımı’nın Almanya’yı mağlup etmesinin ardından Tokyo biletini garantilemesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bir anda ülke gündemine geldi. Şahin voleybol oyuncularının kıyafetlerini eleştirdiği paylaşımı sonrasında MHP’nin belediye başkanları listesinden de düşürüldü.

“MÜSLÜMANLARIN UYMASI GEREKEN KURALLAR VAR”

Paylaşımı hakkında açıklama yapan Şahin “Şunu yanlış anlamış olabilirler. Biz burada bu paylaşımı yaparken, kimseye karşı herhangi bir hakaret, herhangi bir art niyet taşımadan böyle bir paylaşım yaptık. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti’nde halkın yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke. Müslüman olduğu için de hassasiyetlerimiz var. Sonuç olarak Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de tesettür ayetleri var, Müslümanlara hitap eden ayetler. Müslümanların uyması gereken kurallar var. Herkes giyiminde kuşamında serbesttir. İnsanlar ister açık giyinir, ister kapalı giyinir. Biz buna bir şey diyemeyiz. Ama Müslümanların belli uyması gereken kurallar var. Özellikle temsil makamında ki kişilerin örnek alınacak hareketleri olması lazım. Bu anlamda voleybol takımımızın kıyafetleri İslam’a uygun bir kıyafet değil. İslam dini böyle bir kıyafeti kesinlikle kabul etmiyor. Allah’ın tesettür ile ilgili ayetlerinde böyle bir şey yok. Bir Müslüman kadın bir Müslüman kızın uyması gereken kurallar vardır. Bu Müslümanlar için geçerlidir. Biz mesela Alman milli takımı neden böyle giyinmiyor diyemeyiz. Onlar zaten inanmıyorlar, onlar zaten Müslüman değiller. Bizim voleybol takımında ki kız kardeşlerimiz Müslümanlar ve kıyafetlerine dikkat etmeleri gerekir. Biz tebliğ vazifesi yapıyoruz. Tebliğ ediyoruz. Allah Müslümanlara emir ediyor. Buna uyarsın, uymazsın kıyafetine dikkat edersin bu ayrı bir meseledir. O Allah’a karşı olan bir sorumluğundur. Müslüman olduğumuz iddia ediyorsak böyle kurallar vardır. Yurt dışına gittiğimiz zaman şunu diyeceklerdir; “Bunlarda Müslüman ama bunların kıyafeti ile bizim kıyafet arasında pek fark yok” diyecekler. Yabancılar, inanmayanlar” dedi.

“KUR'AN BUNU EMREDİYOR”

Şahin, Kaynaşlı Belediye Başkanı olarak kapısının her kesime açık olduğunu dile getirerek “Biz belediye başkanıyız. Bizim kapımızdan açıklar da giriyor, kapalılarda giriyor. Herkese karşı hürmet gösteriyoruz, muhabbet gösteriyoruz. Ama bir yanlış gördüğümüzde tatlı bir dille “Bak kardeşim İslam bunu emir ediyor, Allah bunu emrediyor, Kur’an bunu emrediyor” diye zaman zaman tebligatımızı yapıyoruz. Uyup uymamak ayrı meseledir. Biz kimseyi zorlayamayız. İnancından, kıyafetinden dolayı yargılayamayız. İslam’da da böyle bir şey yok” dedi.

“BU SEBEPLE İHRAÇ EDİLMEK BENİM İÇİN ONURDUR”

MHP’den ihracını değerlendiren Şahin, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı bu konuda bir açıklama yapmış. Bizim partiden ilişkimizin kesilmesi anlamında. “Belediye başkanları listesinde Birol Şahin yoktur” diye bir açıklama yapmış. İl Başkanının da böyle bir açıklaması var. Bunlar beni çok fazla etkilemiyor ve umursamıyorum.  Bu onların kararıdır. Bu onlara göre doğal olabilir ama burada biraz acele edildi. Bazı mihrakların baskını altında kendilerini hissettiler. Ama unuttular ki bu ülke İslam ülkesi, burada yaşayanlar Müslümanlar. Bu konu benim şahsi görüşüm değil. Bu Kur’an’dan alınan bir görüştür. Ben burada Allah’ın ayetini açıkladım. Bundan dolayı  MHP’nin belli mihrakların etkisi altında kalarak beni ihraç etmesi partiye zarar veriyor ve verecektir. Tabi parti genel merkezinin kendisine göre kriterleri vardır. Belli bir mevzuatı ve tüzüğü vardır. O tüzük çerçevesinde böyle bir karar alınmıştır. Artık o onların bileceği iş beni çok fazla ilgilendirmiyor. Sonuç olarak biz siyaset yaparken herşeyi göze aldık. Bedel ödemeye hazırız. Bu bedel en ağır şekilde de olabilir. Bugün benim hakkımda idam cezası verilse de idam sehpasına kendi ayaklarımla giderim. Bu makamda olan kişilerin giydiği gömlekler ateşten gömlektir. Bu anlamda da Allah’ın ayetini hatırlattım diye partiden ihraç edilmem benim için onur ve şereftir” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖREVE DEVAM EDİYORUM”

Şahin, Kaynaşlı Belediye Başkanı olarak görevine devam ettiğini dile getirerek “Halkın oyları ile seçilen bir belediye başkanıyım. Bir belediye başkanının görevden alınma kriterleri bellidir. Bir belediye başkanı arsızlık yaparsa, yolsuzluk yaparsa kanunlarda belirlenmiştir. Belediye başkanı hakkında soruşturma açılır, gerekli incelemeler yapılır ve belediye başkanı görevden alınır. Ama şu anda benim belediye başkanlığından alınmamı gerektiren bir suç yoktur. Şu anda ben Kaynaşlı belediye başkanı olarak görevime devam ediyorum” dedi.

“ÖZÜR DİLEMEYİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK”

Şahin son olarak özür dilemeyi gerektirecek bir durum olmadığını belirterek “Ben bayan voleybol takımında ki kız kardeşlerimize hakaret etmedim. Küfür etmedim. Ne dedim orada “Allah’ın örtün ayeti var. Alman milli takımına neden açık giyiniyorsun diyebilir misin? Müslüman kadın edep ve haya sahibi olur. Edepli ve hayalı olur. Olmazsan da diyecek bir şey yok. Bayan voleybol takımında ki kardeşlerimize hakaret etmiş olsaydım, farklı bir düşüncede olsaydım tabi ki özür olurdu ama Burada hakaret yok. Bunu okuyan herkes anlayarak okursa hakaret olmadığı görülecektir” dedi

duzceninsesi.com.tr

Recep YAZGANRecep YAZGAN