Siyaset
Giriş Tarihi : 26-05-2014 12:52   Güncelleme : 26-05-2014 12:52

MİKRO MİLLİYETÇİLER BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR!

Yerel milliyetçilik anlayışıyla etnik bölücülük yapılmasının Samsun'a zarar verdiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Mikro milliyetçilik, Samsun’da yaşayan tüm hemşehrileri ayrıştırıyor. Biz, ayrıştıran değil, kenetleyen ve kucaklayan olacağız." dedi.

MİKRO MİLLİYETÇİLER BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR!
  BÖLÜCÜLÜK YAPIYORLAR
 
Bazı çıkar guruplarının mikro milliyetçilikle yaparak siyasi ikbal peşinde koştuklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, Hemşeriler arasında nifak tohumu eken kimi güruhların yerel bölücülük yaparak kenti bölmeye çalıştıklarını ileri sürdü.

"KİMSE KAVAKLI KARDEŞLERİMLE  ARAMIZI AÇAMAZ"
 
Kavaklılar üzerinden siyaset yapan bazı menfaat guruplarının gizli bir guruplaşmayla mikro milliyetçilik yaptıklarını ileri süren Başkan Erdoğan Tok, " Gelecek kaygısı güderek siyasi ikbal peşinde  koşanlar hezeyan içindedir. Etnik köken üzerinden dar çerçevede siyaset anlayışı güden köhnemiş anlayış, bizim hemşerilerimizle aramızı açamaz. Bizim bu anlayışımızı, yaklaşımımızı gören ve inanan insanlar her zaman yanımızda olmuştur. Geçtiğimiz yerel seçimler bunun  örneğini gördük. Bunu gören bu güruh karalama yapmaktadır. Biz, ecdadımızdan aldığımız terbiye ile gönüller kazandık.  Atamız, İstanbul'u ve Anadolu'yu nasıl fethettiyse, bizde halkımızın gönlünde yer edindik. Gönlünü fethettik. Yürekten sevdik, gönüller de bir olduk. Geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında  herkesi, herkesimi kucakladık, kucaklayacağız. Ayrıştıran değil, daima kucaklayan olacağız. Kavaklı, Çarşambalı, Vezirköprülü, Ladikli, Havzalı, Bayburtlu, Gümüşhaneli, Rizeli, Ordulu, Artvinli olabiliriz. Biz hemşerilerimizle biriz, beraberiz. "diye konuştu.
 
 ALKI İRADESİNİ GÜDÜMLEYEMEZSİNİZ
 
Halkın iradesini güdümleme cihetinde bulunan çıkarcı güruhun aymazlık içersinde olduğunu kaydeden Tok,  " Şehrin yönetimine talip olanlar, kenti kenetlemeli, kucaklamalı, doğduğu yer neresi olursa olsun şehrine hizmet sevdası olmalı. Memleketine sevdalı olan insanlar şehri büyütüp geliştirebilir. Mikro milliyetçilik ise, Samsun’da yaşayan tüm hemşehrileri ayrıştırıyor. Biz, ayrıştıran değil, kenetleyen ve kucaklayan olacağız. Sizlerin ve halkımızın hizmetkarı olacağız.” dedi.
 
 GELECEĞİMİZİ ORTAK PLANLAYACAĞIZ
 
“Geleceğimize şekil verirken  kentimizin  tüm dinamiklerinin görüşünü alacağız.” diyen Erdoğan Tok, “ Sivil toplum örgütlerimizi, meslek odalarını, kamu yararı güden vakıf ve derneklerimizle istişareye önem vereceğiz. Kentlilik bilinciyle yola çıkarak Samsun adına, Samsunluluk sinerjisi  ve  ruhuyla  hizmet  edeceğiz.  Kentimizin  geleceğine  yönelik  karar  alırken ortak aklı ve istişareyi ön planda tutacağız. 'Ben bilirim' anlayışına son vererek, şehrimizin kanaat önderlerinin fikrini alcağız. Samsunluluk ruhunun öncüsü olacağız." dedi.
adminadmin