Eğitim
Giriş Tarihi : 12-02-2014 17:07   Güncelleme : 12-02-2014 17:07

MİKRO MİLLİYETÇİLİK SAMSUN'A ENJEKTE EDİLMEK İSTENEN ZEHİRDİR

Kısa adı SAGEM olan samsun Gelişim Merkezi Derneği Başkanı Kürşad Gündoğdu yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi mikro milliyetçilik üzerinden oy toplamaya çalışan siyasetçileri uyararak, “ Mikro Milliyetçilik Samsun’a enjekte edilmek istenen öldürücü bir zehirdir” dedi.

MİKRO MİLLİYETÇİLİK SAMSUN'A ENJEKTE EDİLMEK İSTENEN ZEHİRDİR
Gündoğdu yaptığı açıklamada, her şehrin farklı etnik nüfusa sahip olduğunu ancak bu kimlikler üzerinden siyaset yaparak şehirde yaşayan insanları ayrıştırmaya çalışmanın uzun vadede çok olumsuz sonuçlar doğurduğunu kaydetti.

KOZMOPOLİTLİK ARKASINA SIĞINMAYIN

“Bu şehirdeki farklı kimlikleri olumsuzluk sebebi olarak öne sürenler samimi olmadıkları gibi, hemen hemen hepsinin şehir ele geçirmek gibi tekelci bir sevdaları vardır. Bu sevda için öne sürdükleri mazeret sadece suret-i haktan görünme çabasıdır” diyen SAGEM Başkanı Gündoğdu şöyle devam etti,

“Artık bu şehre hizmet eden onun yüzde yüz yerlisidir deme cesaretini gösterebilmeliyiz. Çünkü Samsun’un kozmopolitik yapısının arkasına sığınarak siyaset yapmak açıkça Samsun düşmanlığıdır.

Siyasette güç sahibi olabilmek, şehrin kaynaklarını kendi rantları için kullanabilmek için mikro milliyetçilik üzerinden propaganda yapanlar bu şehrin yüz karalarıdırlar”

BİR ÇİVİ ÇAKAN DA SAMSUNLUDUR

Şehre sahip çıkmak, bir çivi çakmak, yatırım yapmak, vizyon kazandırmak, yatırımcıya destek olmak ve  kent kültürünü ortaya çıkarıcı faaliyetlerde elini taşın altına koymak isteyenlerin önündeki en önemli engelin  şehre hiçbir katkı sağlamadan, üretmeden,  herhangi bir proje veya fikir ortaya koymadan mikro milliyetçilik üzerinden şehri yönetmeye kalkışan ve sonra da bu şehrin doğal sahibi pozlarında caka satıp ahkâm kesen zihniyetler olduğunu da sözlerine ekleyen SAGEM Başkanı Gündoğdu sözlerini şöyle tamamladı;

Gerçek Samsunluluk, Samsun’da doğmak yaşamak ve ölmekle değil, Samsun’a sağlanılan katkılara bakarak ölçülebilir. Bu şehrin boş laf yerine çok işe ihtiyacı vardır. Sanayisinden, tarımına, kültüründen, sanatına bu şehir hizmet bekliyor. 
adminadmin