Siyaset
Giriş Tarihi : 22-06-2018 12:15   Güncelleme : 22-06-2018 12:15

Millet İttifakı’nda şimdi de İyileştirilmiş parlamenter sistem krizi baş gösterdi!

​Seçim sonrasında yapılacak Yeni Anayasa takvimi için toplanan Millet İttifakı’nda “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem” vurgusunun yapılmayışı İYİ Parti ile ittifak arasında derin çatlak oluşturdu.

Millet İttifakı’nda şimdi de İyileştirilmiş parlamenter sistem krizi baş gösterdi!

Konuyla alakalı olarak İYİ Parti’den yapılan açıklamada Akşener’in “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”in gerçekleştirilmesi ve bir takvime bağlanması için “Millet İttifakı”nı oluşturan partilerin Genel Başkanlarıyla görüşerek 24 Haziran öncesi, seçmene bir taahhütte bulunması sürecini başlatmış olduğu, ancak bu konuda çalışmak üzere kurulan komisyonca açıklanan metinde “parlamenter sistem” vurgusunun bulunmamasının, kamuoyunda ve seçmenlerimiz nezdinde kafa karışıklığına sebep olmaması için bu açıklamaya gerek duyulmuştur” denildi.

KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDİYOR

Açıklama şöyle devam etti;

Biz, İYİ Parti olarak ve Cumhurbaşkanı Adayımız ve Sayın Genel Başkanımız tarafından seçmenlerimize verdiğimiz sözün arkasında durmaktayız. “İyileştirilmiş Parlamenter Sistem”e dönüş için kararlılığımız, bu süreçteki tüm kurumsal belgelerimizde Partimizi bağlayıcı olarak bulunmaktadır. Komisyon görüşmelerinde de tavrımızı bu yönde koyduk.

Kamuoyuyla paylaşılan “Millet İttifakı Tutum Belgesi”nde “parlamenter sistem” vurgusunun bulunmaması konusu ile ilgili, süreci kararlılıkla başlatan Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener’in değil, konunun diğer muhataplarının bilgisine başvurulmasının daha doğru olacağını düşünmekteyiz.

adminadmin