Siyaset
Giriş Tarihi : 14-04-2017 08:42   Güncelleme : 14-04-2017 08:42

Milleti devletin sahibi kılmak için “evet”

Referandumda son sözü söyleyeceğimiz Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin en önemli öznesi millet… Cumhurbaşkanlığı Sistemi “Millete rağmen” tabirini ortadan kaldırıyor.

Milleti devletin sahibi kılmak için “evet”

Türkiye’de millet 8. Cumhurbaşkanı Özal’a kadar, sadece çobanlık ve askerlik ile vazifelendirilmişti, cahildi, göbeğini kaşıyan adamdı, yobazdı, irticayı savunuyordu, konuşmaya bile hakkı yok, sadece seçim günleri hatırlanır, sırtı 2 dakikalığına savunurdu. Millete tepeden bakma, onları aşağılama, iradelerine kastetme CHP’nin ideolojisidir. Özal her ne kadar bununla mücadele etse de bu bakışı, zihniyeti kıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır, AK Parti milletin isyanı olarak doğmuştur. Parlamenter sistemde devletin sahibi bürokratik vesayet ve yalı aşiretleri. Darbeleri yapan, ekonomik krizleri meydana getiren bu iki çete. Parlamenter sistem devletin ele geçirilmesinin önünü de açıyor, kutuplaşmayı körüklüyor. Türkiye’nin ekonomik, siyasal, sosyal, toplumsal sorunlarının neredeyse tamamının sebebi CHP’nin inşa ettiği, darbecilerin şekillendirdiği parlamenter sistem yüzünden.

Peki Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde milleti nasıl iktidarlar yönetecek? Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte, artık yüzde 30’ların, yüzde 20’lerin iktidar olduğu, ülkeyi felakete sürüklediği dönemler bitecek. Seçimler 5 yılda bir yapılacak. Millet Meclis’ten bağımsız şekilde cumhurbaşkanını seçecek, bizatihi güvenoyunu da kendisi verecek. Cumhurbaşkanının en az yüzde 50+1 oy alması gerekeceği için daima milletin sözü geçecek, bürokrasi azalacak, darbe dönemleri kapanacak. Meclis’te el kaldır, indir resimleri de artık görülmeyecek. Yasaları Meclis yapacağı için milletin sorunları daha fazla irdelenecek, 600’e çıkan vekil sayısı da temsiliyeti artıracak. Türkiye’de artık millet düşmanları, monşerler, değerlerimize savaş açanlar “Muhtar” bile olamayacak. Yargı da tamamen sivilleşecek. Askeri yargı kaldırılacak, HSK’nın üyelerinin çoğunluğu milletin seçtiği vekiller tarafından görevlendirilecek. “EVET” dersek devleti daima Kasımpaşalı Erdoğan’lar, Erzincanlı Binali’ler yönetecek…

adminadmin