Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 21-01-2020 11:25   Güncelleme : 21-01-2020 11:25

Milletimizi Sinsice Faize Alıştırıyorlar

Milletimizi Sinsice Faize Alıştırıyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği halinde büyük bir cinayete ortak oldular. Hükümeti ve yöneticilerini hem bu dünyada hem de mahşerde çok zor duruma düşürecek faiz yanlışının içine soktular. İslami hassasiyetlere karşı yürütülen bu hoyrat ve çirkin davranışın bir an önce düzeltilmesini umut ederek konuya açıklık getirelim.

Düşük gelirli ailelerin konut sahibi olmaları için yıllık yüzde 8 civarındaki bileşik faizi milletimize dayatan TOKİ yöneticileri, sanki faizden başka finansman yolu yokmuş gibi böylesine kirli bir işe imza atmıştır. Devletin faizle ev satma zorunluluğu olmadığı halde sırf Müslümanları aldatmak için böylesine çirkin bir tezgâh açıldığını çok net bir şekilde görebiliyoruz.

1 milyon 200 bin vatandaşımız tuzağa düşürülerek faiz batağının içine çekilmiştir. Hâlbuki böyle bir finansman modeline ihtiyaç yoktur. Yıllardır yapıldığı üzere faiz yerine taksitle ev satışı yapılması kimleri rahatsız ediyor acaba?

Bundan daha vahim olan husus ise Diyanet İşleri Başkanlığından gelmiştir. Resmen faizle yapılan bir işlem için “söz konusu projeden yararlanmak caizdir” fetvasını verilmiştir. Başımıza taş yağarsa şaşırmamak gerekiyor. İslam dininin açıkça haram kıldığı faiz (riba) işlemine Türkiye’nin en yüksek dini otoritesi olan Diyanetin verdiği bu cevap çok düşündürücüdür.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN