Genel
Giriş Tarihi : 24-02-2019 10:04   Güncelleme : 24-02-2019 10:07

Milletin önünde duran bariyer CHP

​Türkiye’nin Akdeniz’de doğalgaz ve petrol aramasına karşı çıkan CHP, gelişime katkı sağlayacak her şeye karşı. Türk savunma sanayiinin kurucusu Nuri Killigil, CHP döneminde sabotajla öldürüldü.

Milletin önünde duran bariyer CHP

Nuri Demirağ’ın uçak fabrikasını CHP kapattı, Erbakan’ı CHP durdurdu; Marmaray’ın, İstanbul Havalimanı’nın ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün karşısında da yine CHP vardı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Siyonist İsrail, Mısır, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan’ın sözcülüğüne soyunarak, Türkiye’nin Akdeniz’de uluslararası hukuka uygun olarak sürdürdüğü doğalgaz ve petrol aramalarının durdurulmasını istedi. Başarır’ın Türkiye düşmanlarıyla aynı dili konuşması CHP’nin milli adımlar karşısındaki duruşunu hatırlattı. Emperyalizmin maşası CHP’nin ilk kurbanı, Türk savunma sanayiinin kurucusu, Enver Paşa’nın kardeşi ve Kafkas İslam Ordusu Kumandanı Nuri Killigil Paşa...

NAAŞI BILE BULUNAMADI

1930’lu yılların ortasında silah fabrikası kuran Nuri Killigil, daha sonra fabrikasını Sütlüce’de genişletti. Her ne olduysa İkinci Dünya Savaşı’nı Almanya’nın kaybetmesi sonrasında oldu. İsmet İnönü, Killigil Paşa’ya karşı sert tedbirler aldı. 2 Mart 1949 günü saat 17.00 sıralarında fabrikada faili meçhul peş peşe üç büyük patlama meydana geldi. Aralarında Nuri Killigil’in de bulunduğu 27 kişi bu patlamada öldü. Killigil’in cesedi bile bulunamadı.

FABRIKAYI İNÖNÜ KAPATTIRDI

Nuri Demirağ ismi de CHP tarafından hedef alınan kahramanlardan. Türkiye’nin uçak ve mühimmat ihtiyacı doğunca, Nuri Demirağ, bir kahraman gibi ortaya çıkıp, “Ben bu uçakların fabrikasını yapmaya talibim” dedi ve 1936 yılında fabrikayı kurdu. Demirağ, aynı yerli uçak üretmeyi başardı. CHP’ye göre yerli uçak üretmek, bunu ihraç etmek büyük bir suçtu. Demirağ’ın yurtdışından aldığı siparişleri göndermesine izin vermeyen İsmet İnönü, 15 Mart 1950’de çıkardığı kanunla Türkiye’nin ilk uçak fabrikasını kapattırdı.

IMF’NIN TAŞERONLARI

Türkiye, CHP zihniyetinin ve patronlarının kirli yüzüyle 2013’te bir kez daha karşılaştı. CHP’nin en ön sırada yer aldığı Geziciler, Avrupa ve Asya’yı deniz altından birbirine bağlayan Marmaray’ın, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün, dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’nın da yapılmamasını istedi.

“UÇAK GEMİSİNE NE GEREK VAR?”

Türkiye’nin 2021’de teslim alacağı ilk uçak gemisinin karşısında da CHP vardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Uçak gemileri denizaşırı operasyonlarda kullanılır. Türkiye neden uçak gemisine ihtiyaç duyuyor? Denizaşırı operasyonlara girişme niyeti mi var?” şeklindeki kan donduran soruyla uçak gemisine de karşı çıktı.

“İma yoluyla Nuri Demirağ’ların, Nuri Killigil’lerin akıbetiyle tehdit edildiğimiz anlar oldu. Hiçbirine eyvallah etmedik. Allah’ın verdiği ömrü kimse kısaltamaz.”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan / 22 Eylül 2018

Sabri İŞBİLEN – Diriliş Postası

 

adminadmin