Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-12-2016 09:58   Güncelleme : 31-12-2016 09:58

Milletvekili Köktaş: 2017'de Terörün Kökü Kazınacak

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Çarşamba İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na konuştu. Milletvekili Köktaş, "Doğu ve Güneydoğu da çukur siyaseti yapanlar bunun hesabını vererek görevlerinden alınmış ve yerlerine nasıl kayyum atandıysa, 2017 yılında hain terör odakları ve onların dış destekçilerinin de inlerine girilerek bitirilecek ve inşallah terör belasından ülkemiz kurtulacaktır." dedi.

Milletvekili Köktaş: 2017'de Terörün Kökü Kazınacak

AK Parti Çarşamba İlçe Danışma Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, muhtarlar, mahalle başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Milletvekili Köktaş, "Sözlerime başlamadan önce bölücü terör örgütlerine karşı hayatını ortaya koyan, kahramanca mücadele eden ve bu uğurda şehit olan aziz yiğitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, mekânları Cennet olsun. Gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz, büyük hedefleri olan ve bu hedefler doğrultusunda geleceğe yürüyen bir ülkedir. Türkiye’yle, bayrağımızla, milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bu aziz millete hizmet etme imkânı verdiği için Rabbime hamd ediyorum.

Değerli yol arkadaşlarım, yılın son toplantısı olması dolayısıyla, yeni yılın öncelikle ülkemize, islam dünyasına, hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederek toplantımıza başlamak istiyorum. 

ÜLKEMİZ TERÖRE TESLİM OLMADI

2016 yılı ülkemizde, bölgemizde ve dünyada önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Ülkemiz açısından birçok olumsuz gelişmelerin, terör saldırılarının, talihsiz hadiselerin yaşandığı bir yıl oldu. Terör saldırıları dolayısıyla ülke gündemini kuşatmaya çalıştığı bir ortamda Cenab-ı Allah’a şükrederek söyleyebiliriz ki ülkemiz terör gündemine asla teslim olmadı. 

Bizi birbirimize düşüreceklerini zannettiler, kardeşlik hukukumuzu bozmak istediler, ama başaramadılar, asla başaramayacaklar. Terör karşısında milletçe bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk. Bu birlik ve beraberlik içinde inşallah 2017 yılında hain terör odakları ve onların dış destekçilerinin inlerine girilerek bitirilecek ve terör belasından ülkemiz kurtulacaktır.

Bütün terör saldırılarına rağmen ülkemizde çığır açıcı yatırımlar ve çığır açıcı gelişmeler kalkınma anlamında ülkemizin ortaya koyduğu güzel gelişmeler bağlamında yaşanmaya devam ettiği ve tam da 2016 yılı içinde arka arkaya birçok dev yatırım hayata geçirilmiş oldu.

YENİ ANAYASA

Değerli arkadaşlarım, 12 Eylül vesayet Anayasasından kurtulmak bütün toplumun öncelikli talebidir. Bu tartışma 34 yılı aşan bir tartışmadır, bu konu yeterince tartışılmış ve artık olgunlaşmıştır. Siyaset kurumunun tamamı 12 Eylül darbesinin ürünü olan bu anayasanın artık rafa kalkması gerektiği konusunda hemfikirdir. Seçim meydanlarında vatandaşlarımıza siyasi partiler tarafından verilen sözlerin başında anayasa değişikliği olmuştur, şimdi sıra millete verdiğimiz bu sözün gereğini yerine getirmek kalmıştır. Uzun bir süredir gündemi işgal eden anayasa ve yönetim sistemi tartışmalarını artık çözmek için 

AK Parti'nin 316 milletvekilinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan ve  Anayasa Komisyonu'nda görüşmeleri tamamlanan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi önümüzdeki hafta içi Meclis Genel Kurulu'na gelecek burada yapılan görüşmelerin ardından da inşallah referanduma giderek yeni anayasayı milletimizin takdirine sunacağız." diyerek sözlerine son verdi.

 

adminadmin