Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-07-2016 15:47   Güncelleme : 27-07-2016 15:47

Milletvekili Köktaş'tan Külliye Önünde Demokrasi Nöbeti

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde toplanan vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tuttu.

Milletvekili Köktaş'tan Külliye Önünde Demokrasi Nöbeti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul çalışmaları için Ankara'da bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Külliye önünde toplananlarla birlikte demokrasi nöbeti tuttu.

Kendi sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Milletvekili Köktaş, "Bu akşam Başkomutanımızın yanında Külliye de demokrasi nöbetindeyiz. " diyerek Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda nöbet tutan hemşehrilerine selam gönderdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen binlerce vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutan Milletvekili Köktaş, "Demokrasinin zaferi, milletin destan yazdığı tarih 15 Temmuz, birlik ve beraberliğimizin çok güçlü bir teyidi oldu. Geçen günlerin nihayetinde geriye dönüp baktığımızda, bütün farklılıklarımızı unutarak o gün ve sonrasında darbe girişimine karşı bir ve beraber olduğumuzu tüm dünyaya göstermiş olduk.

15 Temmuz gecesi kanlı darbe girişiminde, toplam 246 şehit verdik. 5 şehidimiz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Başbakanımız Binali Yıldırım'ın talimatıyla, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerine ve yaralı vatandaşlara destek olunması amacıyla "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası" başlatıldı.

Her ne kadar hükümetimiz çıkardığı kanunla bu olayda hayatını kaybeden şehitlerimize gerekli statüyü, gerekli kaynağı ayırmış olsa da vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine bir yardım kampanyası başlatmaya karar verildi. Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız koordinasyonunda hesap açılmış, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank, ayrıca katılım bankalarında açılan hesaplara halkımız bağışlarını yapabilirler. Bunu da burada hatırlatarak hemşehrilerimize kampanyaya destek olmaları yönünde çağrıda bulunuyorum" dedi.

adminadmin