Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 17-11-2017 10:37   Güncelleme : 17-11-2017 10:37

Milletvekillerimiz Ve Siyasilerimiz Milletine neden hesap vermiyor!

Seçim çalışmaları boyunca sahada, yollarda, izlerde, köylerde toz toprak içinde vekil seçilebilmek için büyük gayret sarf eden siyasilerimiz ve milletvekillerimiz, seçildikten sonra neden milleti yani seçmeni unuturlar.

Milletvekillerimiz Ve Siyasilerimiz Milletine neden hesap vermiyor!

Biri bunu açıklasın lütfen.

AK Parti’nin ilk 10 yılında bütün milletvekillerinin yaz tatillerini sahada, köylerde vatandaşlarla iç içe geçirdiklerini görüyorduk.

Fakat artık şimdi o da kalmadı.

Milletvekilleri, boş zamanlarının büyük bölümünü Ankara’da geçiriyorlar.

Hafta sonlarında memleketleri Samsun’a gelen milletvekilleri ise, milletiyle buluşmak yerine bilmem ne kafede nargile içerek şehrin ekâbiriyle şehre dizayn vermekle geçirmektedirler.

Bu AK Parti burjuvazisinin oluşturmuş olduğu kafe ve nargile geleneği ayrı bir yazı ve hatta üniversite tezi konusu olmalıdır.

Sermaye değişiminin yani sermayenin muhafazakar kesime doğru akışının en belirgin göstergesi olan nargile kafelerin ve kapalı havuzlu güvenlik girişli sitelerdeki artışının sosyo-ekonomik ve sosyo-psikolojik sebep – sonuç araştırmaları henüz yapılmadı.

Konuya geri dönelim;

Genelde bütün milletvekillerinden ve özelde parti ayırımı yapmadan bütün Samsun Milletvekillerinden hiç olmazsa her ayın bir gününü veyahut kendilerince uygun olan bir periyodu seçmenine hesap vermekle geçirmesini talep ediyoruz.

Geçsinler ekranların, mikrofonların ve basının önüne bir ay boyunca Samsun için ne yapmış olduklarını, ne yapamamış olduklarını ve dahi neden yapamamış olduklarını anlatsınlar.

Bilelim efendim, oylarımızla vekil seçtiklerimiz oylarımızın karşılığında neler yapmışlar.

Kendilerini milletvekili olarak seçmiş olmamızın şükrünü nasıl ödüyorlar.

Ve bu teklifimizi bütün STK’ların ve bütün basınımızın desteklemesini bekliyoruz.

Hadi bakalım hayırlısı…

Dönem dönem bu teklifimizi yineleyeceğiz…

Vesselam…

Başyazı

Recep YAZGANRecep YAZGAN