Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-08-2016 09:00   Güncelleme : 30-08-2016 09:00

Milli Bir Eğitim Sistemine Geçmeliyiz

İmam-Hatip mezunlarıyla buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çok sayıda ortaokullar, liseler açmak maalesef ki eğitim çıtasını yükseltmiyor. Artık değerlerimize, tarihimize uygun milli bir eğitim sistemine geçmemiz gerekiyor" dedi.

Milli Bir Eğitim Sistemine Geçmeliyiz

SAMSUN - Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SAMİMDER)'nin gelenekselleşen pilav etkinliğinde İmam-hatip mezunları ve mensupları biraraya geldi. Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen ve yoğun ilginin yaşandığı etkinliğe katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, özellikle 15 Temmuz'dan sonra İmam-Hatip okullarının öneminin daha iyi anlaşıldığını belirterek, Türk milletinin değerlerine ve tarihine uygun bir eğitim sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.

'ÖNEMİ DAHA DA ARTTI'

Etkinlikte konuşan Başkan Osman Genç, "Ülkemizde son dönemlerde yaşanan olaylar, bize İmam-Hatip liselerinin öneminin daha da arttığını göstermektedir. Kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz, hepimizi bir araya getirecek hamur, İmam-Hatip okullarından geçiyor. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra önemimiz eskisinden daha da artmıştır. Ben de İmam-Hatip mezunuyum ve bununla onur duyuyorum. Çok sayıda ortaokullar, liseler açmak maalesef ki eğitim çıtamızı yükseltmiyor. Artık değerlerimize, tarihimize uygun milli bir eğitim sistemine geçmemiz gerekiyor" dedi.

'BİRLİK VE BERABERLİĞE ÖRNEK'

Pilav günü etkinliğinde yaşanan birlik ve beraberliğin Türkiye'de yaşanan birlik ve beraberliğe örnek olduğunu ifade eden Başkan Genç, "İmam-Hatip mezunları her zaman devletinin yanında yer almış, devletini daha da yüceltmek, yükseltmek için mücadele vermiş insanlardır. İmam-Hatip okulları bu ülkeye milli ve manevi değerleriyle bağlı nesiller yetiştirmektedir. Bu manada bu birlik ve beraberliğin devam etmesini sağlayan, her yıl bizleri biraraya getiren Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği yöneticilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

‘FETÖ’CÜLERİ DEVLETE TESLİM ETMELİYİZ’

Çanakkale’de ele geçiremedikleri ülkemizi 15 Temmuz’da ele geçirmeye çalışan bu FETÖ’cüleri ne olursa olsun ifşa etmek ve bildiklerimizi devletimize teslim etmek zorundayız. FETÖ/PDY terör örgütüne karışmış, yanında yer almış hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Bu mücadelede sayın Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı yalnız bırakmamalıyız. Eğer bu teröristleri ifşa etmez ve gizlersek devletimize ve şehitlerimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiş oluruz. 15 Temmuz’da şehitlerimiz ve gazilerimiz olduğu için sorumluluğumuz kat kat artmıştır” ifadelerini kullandı.

İLAHİ VE KUR'AN ZİYAFETİ

Pilav gününde biraraya gelen İmam Hatip Lisesi mezunları, doyasıya hasret giderirken, protokol konuşmaları sonrasında ilahi ve Kur'an ziyafeti verildi. Okunan ilahi ve Kur'an-ı Kerim'in ardından etkinliğe katılanlara etli pilav ve ayran dağıtıldı. Etkinliğe Başkan Osman Genç'in yanısıra AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, AK Parti Samsun Eski Milletvekili Mehmet Kurt, MHP İl Başkanı Taner Tekin'in yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

adminadmin