Gündem
Giriş Tarihi : 08-09-2017 13:23   Güncelleme : 08-09-2017 13:23

​Milli eğitim bu hataları neden yapıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere dağıtılacak 6. sınıf Türkçe cevap kitabında karikatür faciasına imza atılan kitabı toplatıyor.

​Milli eğitim bu hataları neden yapıyor!

Bu kitap, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından rakipsiz bir şekilde satın alınarak sahibine ve yayınevine 2,5 milyon TL kazandırmıştı.

Peki Milli Eğitim Bakanlığı bu kitapları denetlemeden mi alıp okullara dağıtıyor?

Başak Yayınları tarafından hazırlanan 6. sınıf Türkçe cevap kitabındaki karikatür faciasını öğretmenler fark etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilmek üzere okullara gönderilen Ünal Baysalcı'nın hazırladığı kitaptaki karikatürde buzul üzerindeki bir kutup ayısı, denizde boğulan bir insana 'ayıp işareti' yaparken görülüyor. Karikatürün altında ise öğrencilere "Burada ne anlatılmak isteniyor?" sorusu yöneltiliyor.

BU HATALAR NEDEN SÜREKLİ TEKERRÜR EDİYOR

Her şeyden önce Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün iş yoğunluğu, Talim Terbiye kuruluna uzman ve liyakatli personel atanmamasından kaynaklanıyor bu hatalar.

Ayrıca Talim ve Terbiye Kurulunun bir ekip kuramaması, ekibi yenilemeyip eski ekiple çalışmakta ısrar etmesi ve ne kadar liyakatsiz olsa da personelinin iş yoğunluğu, aceleci ve dikkatsiz çalışmaları bu hataları görmelerini engelliyor.

 

adminadmin