Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-12-2016 13:48   Güncelleme : 09-12-2016 13:48

Milli Feraset…

Söylemekten bu dönemde asla bıkmayacağımız iki cümle var. Bunlardan bir tanesi “Kurtuluş Savaşı veriyoruz!” Diğeri ise “Milli Feraset”

Milli Feraset…

Türkiye Cumhuriyeti artık kabuk değiştiriyor. Türkiye Cumhuriyeti artık kendi ayakları üzerinde durmaya başlıyor. Eski Türkiye yok dediğimiz de hala Atatürk Devrimlerinin yapıldığı Atatürk’ün tek adamlık serüveni ile başlayıp İnönü’lü Milli Şef döneminin hasretiyle yanıp tutuşanların içlerinin yağları eriyor.

Kusura Bakmayın!

Türkiye Cumhuriyetinin Anıtkabir’in Bayrak direği için ip ürettiği ve onu da söyleye söyleye bir hal olduğu o dönemler kapandı. Devlet eliyle Bira Fabrikalarının açıldığı ve içilmesine özendirilen o dönemlerde kapandı. Hatta Camilerin yıkıldığı, Depo olarak kullanıldığı hatta Ahır olarak kullanıldığı o dönemlerde kapandı. 70 Cent için IMF’nin kapısında yattığımız o dönemler de…

Milletin Feraseti, bu saydıklarım gibi yüzlerce sıkıntıdan geçen Türkiye Cumhuriyetinin o dönemlerini kapadı. Artık Yeni Türkiye Cumhuriyeti var.

Toplu iğne dahi üretemeyen, Uçak Fabrikaları kapatılan, Yerli Otomobil yapımı engellenen Türkiye dönemi Allah’ın da izniyle hiç açılmamak üzere kapandı…

Milli Feraset aslında 15 Temmuz Darbe Kalkışmasında kendini tam olarak gösterdi. Ondan önce halkın gerek HDP’ye gerekse CHP’ye olan tepkilerini sadece Ak Parti taraftarlarının verdiğini söyleyen bazı çevreler  15 Temmuz Darbe Kalkışmasında Milletin Ferasetini görünce panik yaptı. Hemen ardından hatırlayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aslında Rusların kurtardığını yaymaya çalıştılar. Fransız Gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Rus Uçaklarının nasıl kurtardığını ilk önce fısıltı ile sonra sosyal medya ile yaymaya çalıştılar! 15 Temmuz’un F-16’ları aslında Milletin Feraseti ile dalga geçmekten başka bir şey değildi. Bana göre ise Milletin Ferasetini yok saymak için Milletin kendine olan güvenini yok etmek içindi tüm bu algılar…

15 Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık…

Unutmadan! Bu dönemde FETÖ’den hapishaneleri dolduran binlerce FETÖ PİÇ’i yok şu tarihte çıkacağız, Yok bu tarihte çıkacağız diye sürekli algı operasyonları ile bu aziz milleti tedirgin ederken, Milletin Feraseti ile yine dalga geçme yolunu seçti!

‘Yusuflar Zindanlarda’ idi. Ama FETÖ’nün Abileri, Ablaları ise yurt dışında bir eli yağda bir eli balda misali yaşarken onlara bir şey olmuyordu!

 15 Temmuz Darbe Kalkışması, CIA ile birlikte yürütülen ama tam bir onlara göre fiyasko ile sonuçlanan bize göre ise 241 şehit verdiğimiz Yeni Türkiye için Kurtuluş Savaşından başka bir şey değildi.

AB ve Barack Obama yönetimli ABD’nin Türkiye’yi nasıl köşeye sıkıştırmak için canhıraş bizlerle didiştiklerini de asla unutmayın!

Terör Yasalarını yumuşatından tutun da ‘sözümüzden çok çıktınız bakın sizi AB’ye almayız ona göre’ korkutmaları ile Türkiye’nin İkinci bir Kurtuluş Savaşı verdiğini sürekli söylüyorum ve Allah bana, Bu cana bu nefesi verdiği müddetçe de söylemeye devam edeceğim…

 15 Temmuz Darbe Kalkışmasında bu ülkenin Cumhurbaşkanının yani Başkomutanının ‘SOKAĞA ÇIKIN, HALKIMI MEYDANLARA DAVET EDİYORUM.’ dediğinde ilk şoku yaşayan ve halkın %75-%80’inin sokaklara dökülmesi ile bir şok daha yaşayanlar bu defa da halkı Ekonomik Buhran ile AB Üyeliği ile korkutmanın, Tabiri caizse pıstırmanın derdin!

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın 15 Temmuz’da ‘SOKAĞA ÇIKIN’ çağrısından sonra şimdi de “TL’YE DÖNÜN” çağrısına Türkiye destek verdi. Halkın küçük birikimleri ile başlayan daha sonra Kamu kurumları ile devam eden iş dünyasının da ufak ufak destek verdiği bu çağrı, Kampanyaya dönüşmüş vaziyette ve TL’ye geçişler sürüyor.

Özellikle son üç gündür yurdun her yanında dolar satışları hızlanırken, bu durum rakamlara da yansıdı. Döviz kurları aşağı doğru seyrederken Türk Lirası son ABD Dolarında iki günde yaşanan kayıp %5’e yaklaştı. TL son iki günde %4 ile tüm dünyada dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi oldu. ABD Doları yükselirken şirketlerin döviz açık pozisyonunu dikkate alarak, “kur farkı zararı 90 milyar TL’yi aştı” diyen üst akıl ise, ne hikmetse son iki gündeki durumu görmezden geliyor. TL’deki değer artışının etkisiyle 35 milyar lira azalan kur farkı zararlarını görmediler mi yoksa görmek mi istemediler bunu da Türk Milleti görüyor…

Türkiye’ye güven elbette ki yabancı yatırımcının da ilgisini çekti ve son iki günde 500 milyon ABD doları civarında Türk ekonomisine yabancı girişi oldu.

Bu arada, Küçük Esnafın kendi çapında ABD Doları ve diğer döviz cinslerini bozdurarak TL’ye geçmesine halkı teşvik etmesini de tarihe not etmemiz lazım, Döviz bozduranlara cep telefonu kılıfı verenler mi dersiniz, Yoksa bedava Tıraş edenler mi dersiniz, Ya da 1 Kilo çay verenler mi dersiniz var da var. Hamdolsun. Bu işte Milletin Ferasetidir. Bu ülkenin yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiğini gören halkın sağduyusudur, Bu Milletin Vatan sevgisidir, Bu Milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgisi, İnanması, güvenmesidir.

ABD $ NİÇİN ARTIYOR ve ABD $ FİYATI NE OLMALI? derken nasıl bir üst aklın sizlere Türkiye üzerinde oyun oynadığını rakamlarla anlatmıştım. Cumhurbaşkanlığı sistemine artık sayılı bir süre kala şimdi de 19 Aralık’ta Türk Ekonomisi için FED’in açıklamalarının önemli olacağı bilgisi geliyor. Bu Milletin tokadını yemekten usanmayan üst akıl Hala bu Milletin Kurtuluş Savaşı verdiğini bildiğini ayrıca Milletin Ferasetini anlayamamış…

Orhan SARIKAYA

adminadmin