Ekonomi
Giriş Tarihi : 16-06-2018 09:00   Güncelleme : 16-06-2018 09:00

Milli İstihdam Seferberliği'nde 2. Faz, Teşvikler işsizliği düşürecek!

Milli İstihdam Seferberliği'nde 2. Faz, Teşvikler işsizliği düşürecek!

Milli İstihdam Seferberliği'nde 2. fazın başladığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu verilen kolaylıklar ile yatırımların istihdama başlayacağını bunun meyvesini istihdam olarak alacaklarını söyledi. Bakan Sarıeroğlu, "İşsizlik oranlarında ciddi düşüşler bekliyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçen cuma günü Milli İstihdam Seferberliğinin 2. fazını başlattıklarını anımsattı.

TEŞVİKLER İSTİHDAMA DÖNÜŞECEK

Milli İstihdam Seferberliğinin 2. fazıyla ilgili teşviklerin tanıtımını yaptıklarını dile getiren Sarıeroğlu, şunları söyledi: "Yeni teşvik paketimiz, çok farklılaşmaya gittiğimiz, yenilikçi bir bakış açısı ortaya koyduğumuz bir paket. Yatırım ortamımızın iyileştirilmesiyle ilgili çok kapsamlı düzenlemeler Meclisten geçti. Hem Maliye Bakanlığı hem SGK olarak işverenlerimize, esnafımıza yeni bir sayfa açmalarını sağlayacak, bu sayfayı açtıkları takdirde de istihdam teşviklerinden, diğer taraftan nefes kredilerinden faydalanmalarına imkan verecek bir yeniden yapılandırmayla alakalı paketimizi çıkardık. Topyekun olarak baktığımız zaman hem yatırım ortamının iyileştirilecek olması yatırımları artıracak hem de üretimin ve ihracatın artması, bunun da istihdama yansıması söz konusu olacak. İşsizlik oranlarında ciddi düşüşler bekliyoruz."

adminadmin