Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-10-2018 11:57   Güncelleme : 03-10-2018 11:57

Milli mücadele'nin 100. Yılı etkinlikleri proje çağrısı

Samsun İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Milli mücadele'nin 100. Yılı etkinlikleri proje çağrısı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymak, ’’Bu toplantıda Eylül 2018 itibariyle, yatırımcı kurum ve kuruluşlardan ve belediyelerden alınan raporlara göre ilimizdeki yatırımların gerçekleşme durumları görüşülecektir. Bu kapsamda kurumlarımız, sunumlarında 2018 yılı programlarında gerçekleştirmiş oldukları projeler hakkında bilgi vereceklerdir.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı için yatırımcı kurum ve kuruluşlardan ve belediyelerden alınan raporlara göre, Eylül 2018 itibariyle ilimiz genelinde 1.030 proje bulunmakta olup, bunun 583’ü yatırımcı kurum ve kuruluşlarınca, 447’si belediyelerimizce yürütülmektedir.

Bu projelerin toplam maliyeti 6 milyar 709 milyon liradır. Bu projelere 2018 yılında 2 milyar 433 milyon lira ödenek tahsis edilmiştir. Uygulama sonucunda bu ödenekten 1 milyar 25 milyon lira kullanılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı % 42’ye tekabül etmektedir. Bu kapsamda, il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile belediyelerin yürüttüğü 1.030 projeden 276’sı dönem sonu itibariyle tamamlanmış, 472’si yıllara sari olarak devam etmekte, 44’ü ihale aşamasına gelmiş olup, 238 projeye ise henüz başlanmamıştır.

Zamanı iyi değerlendirmek bakımından, kurumların sunumlarında yatırımlarına ilişkin varsa sorun-darboğazlar ile koordinasyonu gerektiren hususlara yer vermeleri, geçmiş yıllarda biten yatırımlar ve ayrıntılardan kaçınmaları toplantının amacına uygun olacaktır. Ayrıca, yapılacak olan yatırımların zamanında tamamlanması konusunda yatırımcı kuruluşlarımızın işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaları ve herhangi bir sorunla karşılaşıldığında Valilik Makamını bilgilendirmeleri önem arz etmektedir.

2018 yılının yatırımlar açısından başarılı bir yıl olmasını temenni eder, çalışmalarınızda başarılar diler, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlarım.” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri kurumlarında yapılan çalışmalarla ilgili olarak birer sunum gerçekleştirdi.

 İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç’un İl Sağlık Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında yaptığı sunumda, ‘İlimizde sağlık kuruluşları ile ilgili devam eden yatırımlarda iptal ya da erteleme söz konusu değildir. Planlanan yatırımlar devam etmektedir. Vezirköprü Devlet Hastanemizin ihalesi ve yer teslimi yapılarak, sorunu çözüme kavuşturulmuştur.’ bilgisini verdi. Valimiz Sayın Osman Kaymak ise ‘İlimizde sağlık kuruluşları ile ilgili yatırımlar tamamlandığında Samsun her anlamda sağlık kenti unvanını elinde tutacaktır.’ dedi.

Toplantının sonunda Valimiz Sayın Osman Kaymak katılımcılara çağrıda bulunarak, "Milli mücadelenin 100. Yılı olan 2019 yılında Samsun şehrimizin etkinlikleri kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı yetkilileriyle toplantı yapacaklarını belirterek; Bu kapsamda kurumlarımız yapacak oldukları etkinliği planlayarak bize bildirebilir. Şunu diyebilirsiniz. Biz kendi imkânlarımızla bu kadar etkinlik düzenleyebiliriz. Ama maddi olarak destek ve ödenek verildiği taktirde ilaveten bazı projeleri de gerçekleştirebiliriz. Biz bu anlamda imkanlar ölçüsünde projelerinize destek oluruz. Etkinlikleri planlarken Samsun’u öne çıkaracak, ilimizi Dünya’ya tanıtacak  yönleriyle kalıcı etki yapacak projeler düşünmek faydalı olacaktır. Her kurum kendi açısından konuya bu yönüyle bakarsa güzel sonuçlar alırız.” dedi.

     İl Koordinasyon Kurulu toplantısına ayrıca, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu Müdürü Nevzat İşler, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri katıldı.

adminadmin