Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-01-2020 12:19   Güncelleme : 24-01-2020 12:48

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı Bölge Toplantıları Devam Ediyor!

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı bölge toplantılarına batı bölgesi sonrasında doğu bölgesindeki İlçe Yönetimleri ile Çarşamba ilçesinde bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı  Bölge Toplantıları Devam Ediyor!

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı bölge toplantılarına batı bölgesi sonrasında doğu bölgesindeki İlçe Yönetimleri ile Çarşamba ilçesinde bir araya geldi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak başkanlığında “İlçeler Bölge Toplantısı” başlığı ile düzenlenen bölge toplantıları bu kez Çarşamba’da yapıldı. Yapılan bölge toplantısına Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık İlçe Başkanları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantıya ilişkin olarak açıklama yapan Karapıçak “Geçtiğimiz günlerde batı bölgesindeki ilçeler bölge toplantısını Alaçam İlçemizde yaparak bölge ilçeleri olan Bafra, Alaçam, 19 Mayıs ve Yakakent İlçe Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte yapmıştık. Bölge toplantılarımız bundan sonrada güney ilçeleri ve merkez ilçeler ile devam edecek.” dedi.

 

Çarşamba’da düzenlenen bölge toplantısında ise İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Koordinatörleri, İlçe Başkanları ve İlçe Yönetim Kurullarına hitaben de bir konuşma yapan Karapıçak “İlçe teşkilatlarımıza yönelik olarak hazırlamış olduğumuz durum tespiti, hedefler ve analizlerden oluşan raporumuzu altı aylık bir çalışma sonrasında tamamladık. Yani teşkilatlarımızla birlikte yürüteceğimiz çalışmalarımızı ve ölçülebilir hedeflerimizi, eksiklerimizi ve geriye dönük yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını ilçeler, mahalleler ve sandık bazında ele aldık. Bu çalışma sonrasında hedeflerimizi belirledik ve İlçe Başkanlarımıza tebliğ ettik. Yeni üye, kırsal ve merkez mahalle teşkilatlanmaları, idari, fiziki ve teknik eksiklerin tamamlanması, siyasi faaliyetlere yönelik “siyasal pazarlama” başlığı altındaki yeni hedefler doğrultusunda İlçe Teşkilatlarımız çalışmalarını devam ediyor. Sizlere de doğu bölgesindeki ilçelerimiz olarak düşen görev bu hedefler doğrultusunda gece gündüz çalışmaktır. Hedefler aslında bugüne kadar olması gerekenlerdi. Hedeflerin süresi sonrasında yeni hedefler belirleyerek dinamik ve sürekli olarak sahada ve aktif olan bir teşkilat yapısına kavuşma hedefinde olacağız.” dedi.

 

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, 10-12 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara’da Genel Başkan Devlet Bahçeli Başkanlığında gerçekleşen “Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı”nın dolu dolu ve oldukça verimli geçtiği de belirterek toplantıda ülkenin, bölge coğrafyalarının ve dünyanın siyasi gelişmelerini derinlemesine ele alındığını belirtti.

 

Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın teşkilatlara yönelik mesajlarını da aktaran Karapıçak; “Teşkilatçılığın ilk ölçütünün; lidere bağlılık, saygı, vefa ve sadakatte daim durmak olduğunu akılda tutmalıyız. İkinci ölçütünün de şüphecilikten uzak durmak ve bizi birbirimize rapteden karşılıklı güveni gözetmek olduğunu hatırdan çıkarmalıyız. Birbirimizi, Teşkilatlarımızı, Yöneticilerimizi sorgulamayalım, bunun yerine atalarımızın yaptığı gibi istişare ve meşveret edelim. Farklı düşüncelerimiz ve önerilerimiz varsa başkalarıyla değil, birbirimizle ve üstlerimizle paylaşmalıyız. Teşkilat bir makineye benzer ve işleyişi sırasında tek ses çıkar. Eğer farklı sesler duyuluyorsa makine bozuk ve tamire ihtiyaç var demektir. MHP ve Ülkücü Harekette; vefa, kadirşinaslık, davaya sadakat, geçmişte sergilenen ortak çabalara ve omuz omuza verilen mücadeleye hürmet esastır. Davaya inancını yitirip bağlılığını sorgulayanların, kusurlarını örtme endişesiyle Milliyetçi Harekete hücum etmesini bir yere kadar normal karşılıyoruz. Bizimle yürümeye yürekleri yetmeyenlerin aramızdan ayrılmasını da, ayıklanmasını da siyasetin doğasından, akışından sayıyoruz. Ancak insanı ve toplumu “beşer” mevkiinde tutan muaşeret kurallarının hiçe sayılarak muhalif ve muarız düşüncelerin edepsizce, saygısızca dilendirilmesini asla kabul etmiyoruz.” dedi. Genel Başkan Genel Başkan Devlet Bahçeli ile ilgili olarak da “O bir yol gösterici, bir siyasi rehberdir” diyerek; “Sayın Devlet Bahçeli’nin mevcudiyeti; bizim için genel başkanlığın da, liderliğin de fevkinde, ulvi bir anlam taşımaktadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Başbuğ Alpaslan Türkeş’ten sancağı devralarak MHP ve Milliyetçi Ülkücü Hareketi 20. asırdan 21. yüzyıla taşıyan “kılavuz lider”dir. Sayın Devlet Bahçeli, isabetli gelecek öngörüleri yanında sağlıklı teşhis ve tespitleriyle öne çıkmıştır. Bizim için o; sadece bir lider, bir genel başkan, bir ağabey değil, devletimizin ihtiyaç duyduğu dönüşüm, yenden yapılanma ve aydınlanma sürecini başlatan bir yol gösterici, bir “siyasi rehber”dir. Sayın Devlet Bahçeli, partimiz ve Milliyetçi Hareket için “koruyucu lider”, devlet teşkilatı içinse “sistem koyucu lider”dir. Devlet Bahçeli; devlet aklı, millet izanı, siyaset mizanıdır. Devlet Bahçeli; politikada idraki, seviyeyi, dengeyi ve ölçüyü temsil etmektedir. Bu nedenle Lider Devlet Bahçeli’nin tahayyülleri dahi biz dava arkadaşları için birer talimattır.” dedi.

 

MHP’nin misyonu ve siyasi hedeflerine yönelik ise; “MHP her derde deva, ilaç gibi bir partidir. MHP’nin verdiği mücadeleler sayesindedir ki milliyetçilik, artık bütün millî meselelerde ölçüyü koyan kanaat cevheri olmuştur. Milliyetçilik, artık halkın vicdanını yansıtan bir iç mahkeme ve âdeta bir egemenlik geleneği hâline gelmiştir.” dedi.

 

Çarşamba İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının ardından yemek programına geçen Teşkilat Yöneticileri Göl Tesislerinde gerçekleşen yemeğe ise MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak’ın yanı sıra Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, toplantı katılımcıları Teşkilat Yöneticileri ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantıda belediye çalışmaları ile ilgili bir de sunum yapan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan belediye devam eden, planlanan ve tamamlana projeler ile ilgili bilgi aktardı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN