Gündem
Giriş Tarihi : 29-03-2014 16:15   Güncelleme : 29-03-2014 16:15

MISIR’DAKİ İDAM KARARLARINA TEPKİ

Mısır’da aralarında İhvan-ı Müslim’in yönetici ve üyelerinin bulunduğu 529 kişiye verilen idam cezaları Samsun’da da kınandı.

MISIR’DAKİ İDAM KARARLARINA TEPKİ
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi üyeleri idam cezalarına tepki göstererek cuma namazı sonrası Merkez Site Camisi’nde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan AGD Üniversite Komisyon Başkanı Tibyan Dirik, “Geçtiğimiz aylarda kardeş ülke Bangladeş’te yaşanan siyasi idamlardan sonra yine kardeş ülke Mısır’da İhvan-ı Müslim’in 529 üyesi hakkında verilen idam cezası kararı kaygı vericidir” dedi.

İdam cezalarına tepki gösteren Dirik, “Hatırlanacağı üzere Mısır’da halkın oyları ile seçilmiş bir hükümet, 3 Temmuz’da darbe ile görevden uzaklaştırılmış, akabinde darbeye tepki gösteren sivil halka karşı dünyanın gözleri önünde katliam yapılmış ve hukuksuz bir şekilde binlerce insan tutuklanmıştı. Bu şartlar altında görev yapan yargının bağımsız, güvenilir ve adil olmadığı da aşikardır. Kaldı ki toplam 20 dakika süren, gazetecilerin ve savunma avukatlarının bulunmadığı bir duruşmada, dakikada 26 idam kararının verilmesi de kararların siyasi olduğunun bir göstergesidir” diye konuştu.
adminadmin