Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-08-2016 11:14   Güncelleme : 27-08-2016 11:14

Mithat Paşa Anadolu Lisesi’nin yerine 15 temmuz şehitler imam hatip ortaokulu neden istenmiyor!

Samsun’da Mithat Paşa Lisesi’nin FETÖ’nün okullarından Feza Berk Kolejine taşınarak, mevcut binanın 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu olmasının istenmemesindeki sebebin otopark rantı olduğu öne sürülüyor.

Mithat Paşa Anadolu Lisesi’nin yerine 15 temmuz şehitler imam hatip ortaokulu neden istenmiyor!

SAMSUN - Samsun'un Mithat Paşa Anadolu Lisesi'nin İmam Hatip yapılmaya çalışılmasının ardından başlatılan imza kampanyası okul aile birliği başkanı tarafından tertip edilmesi ve öğrenci velilerinin okulun taşınmasına karşı kışkırtılmasının altında otopark rantının olduğu iddia edilmeye başlandı.

Bilindiği gibi Samsun Mithat Paşa Anadolu Lisesi’nin, FETÖ/PD Yapılanmasından devlete demirbaş kaydedilen Feza Berk Anadolu Lisesi'ne taşınması kararlaştırıldı.

Teknik alt yapısı ve fiziki imkanları Milli Eğitim standartlarının çok üstünde olan Feza Berk Anadolu Lisesi laboratuvar donanımı ve çevre düzenlemesi bakımından özel okul statüsünde yer alıyor.

Mithatpaşa Lisesi Velilerinin Feza Berk Anadolu Lisesi’ne taşınmasına itiraz etmelerine anlam verilemezken, meselenin Mithat Paşa Lisesi Otopark rantı nedeniyle kaşınmaya ve kışkırtılmaya başlandığı iddia ediliyor.

BU SEFER GERİ ADIM ATILMASIN

Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlediği illerde yüzde 40 İmam Hatip Okulu hedefine ulaşmak için Samsun’da 23 Nisan Ortaokulu’nun İmam Hatip okulu olmasına karar verilmişti.

Ne var ki, AK Parti’nin yüzde 65 tabanı olan Samsun’da tepkiler nedeniyle bu uygulamadan vaz geçildi.

GEZİ OLAYLARI DERS OLMADI MI?

Seçmenin tepkisinden ziyade bir avuç marjinalin tepkisinden dolayı geri adım atan Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü AK Parti seçmeninden büyük tepki almıştı.

Samsun’da yüzde 65 oy oranına sahip olan AK Parti seçmeni vermiş olduğu oyların hakkının yerine getirilmesini istemiş,  Milli Eğitimin almış olduğu karardan vaz geçmesinin dirayetli eğitim anlayışına uygun bir karar olmadığı dile getirilmişti.

AK Parti seçmeni oy çoğunluğunun vermiş olduğu hak ile “madem geri adım atacaktınız neden karar veriyorsunuz. Samsun’da eğitim deneme tahtası değildir. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlere sahip bir şekilde yetirilmesi her tepkinin üstünde bir hedef ve istikrar olmalıdır. Gezi eylemleri sırasında atılan en küçük bir geri adımın memleketi ne hale getirdiğini gördünüz. Hâlbuki Paralel ile mücadelede atılan istikrarlı adımlar bu gün olumlu sonuçlarını vermektedir” diyerek tepkilerini dile getirmişti.

adminadmin