Samsun’da Manda Islahına 16 Milyon TL Destek

Samsun Haber - 28-11-2018 09:58

Samsun’da Manda Islahına 16 Milyon TL Destek

Samsun’da Yürütülmekte olan Anadolu Mandasının Halk Elinde Islahı Alt Projesi kapsamında 2018 yılına ait yürütme kurulu toplantısı İl müdürlüğü toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müdürü Nail KIRMACI, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Proje yetkilisi Özden SARIKAYA ve Yusuf KAPLAN, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Turgut GÜLER, Proje Lideri Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ERDEM, Birlik Başkanı İsmail Metin, İl Müdürlüğü Teknik personeli ve Proje Teknik Personelleri katıldı.,

İl Müdürü Nail KIRMACI açılış konuşmasında Samsun’un manda varlığı bakımından Türkiye’de 1.sırada olduğunu vurgulayarak ıslah çalışmaları ile manda sayısındaki artışın süreceğine inandığını ve bu kapsamda Üniversite ve Yetiştirici Birliği ile koordineli çalışmaların devam edeceğini belirtti. Islah projesi kapsamında 2011 yılından günümüze İlimizde 110 işletmeye 3.000 manda için 16 milyon 208 bin 650 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Islah projesi dışında Anaç manda ve malaklara da Bakanlığımız destekleri devam etmektedir” dedi.

Açılış konuşmasının ardındanTarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Proje yetkilisi Özden SARIKAYA Başkanlığında toplanan yürütme kurulunda proje verimliliği açısından verimsiz, yaşlı ve sağlık problemi olan hayvanların projeden çıkarılması, eksilen hayvan materyalinin yerine proje ye dahil hayvanlardan doğan damızlığa ayrılan hayvanlar ile tamamlanması, 2018 yılı destekleme müracaat formlarının hazırlanması, hak ediş il icmallerinin hazırlanması gibi konular ele alınarak karara bağlanmıştır.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsunspor Bu Şehrin En Özel Markası ve Değeridir

Samsunspor Bu Şehrin En Özel Markası ve Değeridir

20-04-2024 - Samsun Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak’a Gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak’a Gidecek

20-04-2024 - Samsun Haber