Gündem
Giriş Tarihi : 20-01-2014 14:59   Güncelleme : 20-01-2014 14:59

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI ALANDA REKABETİ ARTACAK

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Mobilya Sektörü’nün de uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeye gelmesine destek olmak için yürüteceği proje çalışmalarını tamamladı.

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI ALANDA REKABETİ ARTACAK
Ekonomi Bakanlığı’nın “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı” kapsamında hazırladığı “Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması” projesinin detaylarını paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere, proje paydaş firmaları, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi.

Samsun TSO’daki toplantıda, mobilya sektörünün geliştirilmesine yönelik olarak, program kapsamında tanıtım, eğitim-danışmanlık, yurtdışı pazarlama faaliyetleri, yurtdışı satın alma heyetlerinin Samsun’a getirilmesi konusunda detayların paylaşılırken, görüş ve önerilerin değerlendirilerek, projenin gidişatına ilişkin bilgiler verildi. Toplantıda, “Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması” projesine katılım sağlamak isteyenlerin Samsun TSO’ya başvurmaları gerektiği belirtildi.

Mobilya sektörünün güçlü bir sektör haline gelmesini, bu anlamda uluslararası arenadaki rakipleriyle rekabet edebilecek hale gelmesini istediklerini ve bunun için de Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını ve projeyi uygulamaya karar verdiklerini belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Sektörün sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermek için buradayız. Biz mobilya sektörüne inanıyoruz ve sektörün ihracatının artırılması anlamında, firmalarının geliştirilmesi anlamında da sizlere destek olmaya hazırız” dedi.  
 
adminadmin