Dünya
Giriş Tarihi : 25-01-2019 10:26   Güncelleme : 25-01-2019 10:26

​Moskova Üzerinden Venezuela'ya Özel Türk Uçağı Kalktı!

​Euronews'ten Sertaç Aktan'ın haberine göre Moskova’dan Venezuela’ya özel bir Türk uçağı kalktı.

​Moskova Üzerinden Venezuela'ya Özel Türk Uçağı Kalktı!

Olayı sosyal medyaya taşıyan, uçağın indiğini sosyal medyadan duyuran Latin Amerikalı gazeteci Federico Black, Twitter mesajında, "Birini almaya mı geldiniz" diye sorusunu sordu.

Latin Amerikalı gazeteci Federico Black, Türkiye'de TC-TTC kuyruk kayıtlı özel bir uçağın Rusya'dan havalanarak Venezuela'nın başkenti Caracas'a indiğini duyurarak, uçağın "Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu siyasi kaosun yaşandığı ülkeden çıkarmak için mi?" yollandığı sorusunu gündeme taşıdı.

Euronews'ten Sertaç Aktan'ın haberine göre, Flight Aware uygulamasında görülen Gulfstream G550 tipi uçağın önce 22 Ocak'ta İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkarak Moskova'nın Vnukovo havalimanına indiği 23 Ocak'ta da Moskova'dan kalkarak Venezuela'nın Uluslarası Simon Bolivar havalimanına gittiği anlaşıldı.

Uçağın, Venezuela’da hükümeti destekleyen Rusya ve Türkiye'nin Nicolas Maduro'nun can güvenliğini sağlayabilmek için gerekirse Venezuela dışına çıkarmak için göndermiş olabileceği sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

Aynı tip özel uçak 2010 yılında o dönem başbakanlık görevi yapan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanlığı için birer adet satın alınmıştı.

adminadmin