Genel
Giriş Tarihi : 02-03-2020 17:05   Güncelleme : 02-03-2020 17:07

Muhammet Turan’dan Yardım Seferberliği

23 Şubat 2020 tarihinde İran’ın Hoy kentinde meydana gelen deprem, birçok kenti etkiledi. Bunlardan birisi de Van’ın Başkale ilçesiydi. İlçeye bağlı Gelenler, Özpınar, Kaşkol ve Güvenlik köyleri yıkımın merkezini oluşturdu. Artçı sarsıntılar bölgedeki hasarı daha derinleştirdi. Muhammet Turan, Elâzığ depremindeki özverili tavrını burada da sergiledi ve bölgeye yardım tırı göndermek için çalışmaları hızlandırdı.

Muhammet Turan’dan Yardım Seferberliği

Battaniye, çadır, el sobası, mont, bot, eldiven, bere, süt, şeker, un, çay, tuz, ekmek, su, bebek bezi, tuvalet kâğıdı, peçete, havlu, çorap gibi ürünlerden yardım paketi oluşturan Muhammet Turan, bölgeden gelen raporlar doğrultusunda yardımlarını sürdüreceklerini söyledi.

Köylerdeki yıkıntının duyulandan ve anlatılandan çok daha fazla olduğunu söyleyen iş adamı, tüm meslek kuruluşlarının Elâzığ depreminde olduğu birlik ve beraberlik çağrısı yapmasının uygun olacağını ifade etti. Muhammet Turan, Kızılay ve AFAD’a destek verdiklerini, onların yetişemediği yerde açığı kapatmak istediklerini, ailelerin acılarını azaltmak için çabaladıklarını belirtti.

Van halkı, depremin bıraktığı psikolojik hasarı atlatabilmiş değil. Her gece yeni bir deprem olacak mı korkusu ile yaşıyorlar. Bunun yanında hava şartları da pek elverişli sayılmaz. Hem yardım görevlileri hem de insanlarımız zorlu koşullar altında hayata tutunma gayretindeler. Bizlerin hedefi onların bu gayretine pozitif etki yaratmak ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamaktır” diyen Muhammet Turan, buradaki manzarayı asla unutmayacağını da ekledi.

İş hayatını İstanbul’da sürdüren Turan, memleketi Ağrı’ya olan sevgisini de gösteriyor. Ağrı ve çevre illerinde birçok farklı yatırım kararı alan ve uygulayan Muhammet Turan, bölgedeki işsizliğin giderilmesi için çeşitli lobi faaliyetleri de yürütüyor. Ayrıca bölgenin eğitim sorunu olduğunu her fırsatta dile getiren iş adamı, gençlerin eğitimi için büyük fedakarlıklar yapıyor.

Birçok bursiyeri bulunan Muhammet Turan, aileleri de ekonomik anlamda destekliyor. Yardımı bir yaşam stili haline getiren fedakâr iş adamı eğitime verilen katkı, katkıların en büyüğüdür diyor. Muhammet Turan; “Okumak için didinen ancak gücü yetmeyen öğrencilerin sorumluluğunu yüreğimde hissediyorum. Onların için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum. Ülkemizin iş adamları da ellerini açsınlar. Madem bu ülke hepimizin, öyleyse geleceğimizi beraber kurtaralım” diyerek şirketlerin eğitime desteğinin arttırılmasını istiyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN