Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-03-2017 16:04   Güncelleme : 15-03-2017 16:04

Muhtarlar Acem Tekkesinde Buluştu

İlkadım İlçesi mahalle muhtarlarına yönelik Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan bilgilendirme yaptı.

Muhtarlar Acem Tekkesinde Buluştu

Programa, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, Gençlik Kolları Başkanı Oktay Avcılar, Samsun İli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, İlkadım Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Gökmen Şahin, İlkadım Belediyesi Ak Parti Meclis üyeleri, İlkadım Mahalle  Muhtarları ve teşkilat üyeleri katıldı.

BAŞKAN TOK; “NEDEN EVET OLDUĞUNU ANLATMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Yoğun bir tempo ile vatandaşların yeni anayasa hakkında bilgi almalarını sağlamak için elinden geleni yapmaları gerektiğini belirten Başkan Tok; "Milleti bilinçlendirmek bu aşamada büyük önem taşıyor. Bu görev bizim en başta bir vatandaş olarak boynumuzun borcu olmalıdır. Hiç bir vatandaşımızın aklında soru işaretine yer vermeden gönül rahatlığıyla oy kullanmalarını istiyoruz. Avrupa’nın hemen hemen bütün ülkelerinin yapmış olduğu evet kampanyasına yaptıkları engellemelerin, asıl amacının Türkiye’yi engellemek olduğunu görmek ve iyi tahlil etmek gerekir. Yeni sistemde siz değerli muhtarlarımızın da siyaset ve hizmete katılımları artmış olacak.” dedi.

DEMİRCAN; " YARGI TEMSİLCİLERİNİ DE MİLLET SEÇECEK"

Acem Tekkesi ve Sohbet Evinde katılımcılara seslenen Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan 2. derece seçim ile yargı temsilcilerinin halk tarafından seçilmiş olacağına vurgu yaparak; "Yeni sistemde yargı yanında yasama ve yürütme de bir birinden tam anlamıyla ayrılmış olacak. Yargı bağımsızlığını yitirir diyenler mevcut sistemde yargı mensuplarının belirlenmesini birkaç bürokrata bıraktıklarının farkı değiller." diye konuştu.

"21 YAŞINDA ÇAĞ KAPATIP, ÇAĞ AÇAN BİR MİLLETİN TORUNLARIYIZ"

Seçilme yaşının 18 yaşa indirilmesinin aslında tartışma dahi gerektirmeyecek kadar gerekli olduğunu söyleyen Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan; “Hayır diye direten kardeşlerimize asla kızmamalıyız. Her kesin hür irade ve dünya görüşüne saygı duymalıyız. Fakat seçilme hakkının 18 yaşa indirilmesi gibi tartışma götürmez bir madde için de tarihimizden bütün dünyaya ders olacak gerçekleri de hatırlatmalıyız. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşındaydı ve Orta Çağı kapatıp Yeni Çağı açtı. Seçilme hakkının 18’e indirilmesi sadece 18 yaşını değil, 18-25 yaş arası yaklaşık 8 milyon genç vatandaşımızı meşru siyasete dahil etmek demektir” şeklinde konuştu.

adminadmin