Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 20-07-2017 12:52   Güncelleme : 20-07-2017 12:52

Muhteşem Gece

Samsunspor’un yeni stadında muhteşem bir görsellik yaşadık.

Muhteşem Gece

Türkiye’nin bu zamana kadar gerçekleştirdiği en büyük spor organizasyonu olan 23.İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının Samsun’da yapılıyor oluşu Samsun açısından muhteşem bir imkan ve şans.

Olimpiyatların Türkiye’ye kazandırılması önemli ama olimpiyatların Samsun’da yapılmasını sağlamak bizim açımızdan daha önemliydi. Bu manada gözden düşmüşte olsa olimpiyatların Samsun’a alınmasını sağlayan eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a teşekkür etmezsek haksızlık yapmış oluruz.

Tesislerin yapılmasında ve organizasyona emeği geçen dün itibari ile eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a ve emeği geçen herkese de teşekkür etmek gerekir.

Hummalı bir çalışmayla yetiştirilen tesislerin hizmete sunulduğu şehrimizin gördüğü bu muhteşem geceyi izleyemeyenlerin çok şey kaçırdığını düşünüyoruz.

Stad tıklım tıklım doluydu. Açıkcası böyle bir ilgi ve böyle bir coşku beklemiyordum.

Bu vesile ile ilk defa gördüğüm stadın da muhteşem olduğunu belirtmeliyim böyle bir stadı olan takım artık Süper Lig’de yerini almalıdır.

Açılış seremonisi harikaydı. Köklü devletlerin kalabalık bir ekiple katıldığı oyunlarda, Fransa ilk önce geçiş yaptı bunun sebebini merak etmiştik. Sebebi işitme engelliler olimpiyatlarını o günkü adıyla sessiz olimpiyatlar olarak ilk kez Fransa’da yapılması imiş.

Seremoni ondan sonra alfabetik sırayla devam etti. Brezilya ekibi çok eğlenerek ve birçok sporcunun elinde Türk bayrağı ile bizleri selamladı. Çin ise asker disiplini içinde merhaba Türkiye pankartıyla bizleri selamladı. Güney Kıbrıs Rum kesiminin ise Kıbrıs diye takdim edilişi manidardı.

Baştan sona coşkulu ve büyüleyici geçen gecede ışıklandırmalarla yapılan gösterilerde muhteşemdi.

Türki devletlerle Pakistan’a ilgi çok büyüktü gelen misafirlere hizmet sunup yol gösterebilmek için 5 bin kişinin işaret dilini öğrendiği bildirildi.

97 ülkeden 21 branşta 3148 sporcunun mücadele edeceği 23.işitme engelliler olimpiyat oyunları için Samsun’a gelen binlerce insan şehrimize renk katıyor.

Bizlere düşen ise misafirlerimize güler yüzle hizmet edip tebessümle karşılamak ve Samsun’un

misafirperverliğini göstermek.

Artık Samsun olimpiyat meşalesi yanan bir olimpiyat şehridir, bunun bu şehri sevenler tarafından gurur verici bir konum olduğu ortadadır İnşallah yüzümüzün akıyla organizasyonun üstesinden geliriz.

Gün gün müsabakaların kamuoyu ile paylaşılması önemlidir nerede ne var bilinirse izlemek isteyenlerin katılımı sağlanacaktır.

Darısı SAMSUNSPOR’un başına.

Adnan ÖZ

adminadmin