Genel
Giriş Tarihi : 19-06-2018 12:20   Güncelleme : 19-06-2018 12:20

Münbiç de Tamam Sıra Kandil’de

​Türkiye’nin, Suriye sınırındaki terör koridorunu bozma gayesiyle Afrin’deki terör yataklarını kurutan TSK, Münbiç’e girdi. Mehmetçik, Münbiç’te kontrolü sağladıktan sonra nasipse Irak’ın kuzeyindeki Kandil’e yönelecek.

Münbiç de Tamam Sıra Kandil’de

Türkiye’nin terörü bitirme kararlılığı ile Suriye’de ve Irak’ta başlattığı operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekâtı ile Azez-Çobanbey-Cerablus ve El-Bab’ı DAEŞ’ten temizleyen Türkiye, emperyalistlerin bütün ayak oyunlarına karşı Afrin’deki PKK unsurlarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı ile terör koridorunu kurutma kararlılığını tüm dünyaya gösterdi. Türkiye’nin Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtları ile gösterdiği kararlılık ABD’ye geri adım attırarak, terör örgütün PKK’nın Münbiç’ten çıkarılması konusunda masaya oturttu.

TSK SACUR ÇAYI ÇEVRESİNDE DEVRİYEDE

ABD ile varılan mutabakat gereği, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dün terör örgütü PKK’nın DAEŞ bahanesi ile 2016 yılında işgal edip “özerklik” ilan ettiği Münbiç’e girdi. Alınan bilgiye göre, TSK’ya ait zırhlı araçlar eşliğinde, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesindeki Cerablus ilçesi ile Münbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacur Çayı çevresine konuşlanan TSK, ABD unsurları ile birlikte, ortak devriye-koordinasyon faaliyeti gerçekleştirdi. Söz konusu çalışma, yaklaşık 3 saat sürdü.

YÖNETİM YEREL HALKA BIRAKILACAK

Plan, Türk ve Amerikan taraflarının askeri ve istihbari unsurlarla ilçede ortak denetime başlamasını da öngörüyor. Mutabakat ayrıca Münbiç’te teröristlerin çıkmasından sonra ilçenin yerel unsurlarından bir yönetim kurulmasını içeriyor. Münbiç’teki devriye faaliyetlerine ilişkin sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayan TSK da gelişmeyi doğruladı.

Münbiç üzerinde daha önce mutabık kalındığını hatırlatan TSK, bilgilendirme notunda  “Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır.” denildi.

YOL HARİTASI 4 HAZİRAN’DA AÇIKLANMIŞTI

ABD ve Türkiye, YPG/ PKK’nın Suriye’nin kuzeyinde Fırat Nehri’nin batısında işgal ettiği Münbiç’ten çekilmesi için mutabakat sağlamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo, 4 Haziran’daki görüşmelerinde, ilçede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını da içerecek bir yol haritasını onaylamıştı.

Furkan Azeri – Diriliş Postası

adminadmin