Ekonomi
Giriş Tarihi : 26-05-2014 16:11   Güncelleme : 26-05-2014 16:11

MURZİOĞLU, SAMSUN’UN GURUR MARKALARINI KUTLADI

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan anketle hazırlanan 2013 yılında en çok ihracat yapan bin firma arasına giren Samsunlu yedi firmayı başarılarından dolayı kutladı. Samsun’un yıldızları

MURZİOĞLU, SAMSUN’UN GURUR MARKALARINI KUTLADI
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin her yıl düzenlediği İlk 1000 İhracatçı Araştırması'nın 2013 yılı sonuçları açıklandı. Samsun’dan yedi firma ilk bin ihracatçı arasına girerek, kentin gururu oldu. Rapora göre, British American Tobacco Tütün Mamulleri San. ve Tic. A.Ş. 221.541.603.07 dolarlık ihracatıyla listede 51. sırada yer alırken, Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. 58.011.156.92 dolarlık ihracatıyla 302,  Samsun Makine Sanayi A.Ş. ise, 42.840.069.81 dolarlık ihracatıyla 446 basamakta yer aldı. Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 38.194.414.00 dolarlık ihracatıyla 524. sırada yer aldığı listede, Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat ve Tic. A.Ş de 35.795.838.58 dolarlık ihracatıyla 571. sırada kendine yer buldu. Listede, Sürsan Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 34.183.288.84 dolarlık ihracatıyla 608, As Çelik Döküm İşleme Sanayi ve Tic. Anonim Şirketi de 22.283.751.55 dolarlık ihracatıyla 936. basamakta yer alarak Samsun’un gurur markaları oldu.

Tüm zorluklara rağmen güçlerini ortaya koydular

Konuya ilişkin açıklama da bulunan Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, ihracatta ilk bin sırada Türkiye’nin dev firmaları aralarında kendilerine yer bulan yedi Samsunlu firmayı başarılarından dolayı kutladı. Karadeniz’in kuzeye açılan kapısı Samsun’dan TİM 1000 İhracatçı Firma Listesinde yer alan firmalarla gurur duyduklarını ifade eden Murzioğlu, “Kentimizin üreten, katma değer yaratan yıldızlarıyla ne kadar övünsek azdır. Bu firmalarımızın hepsi tüm zorluklara rağmen listede yer almalarının anlamı ve önemi bizler için çok büyüktür. Samsun’dan yedi firmamız üretimden gerçekleştirdikleri ihracatla güçlerini ortaya koydular, katma değer yarattılar. İstihdamlarıyla, ekonomiye katkılarıyla kentimizin ve ülkemizin gelişmesinde önemli rol oynayan tüm firmalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Samsun geleceğe azim ve kararlılıkla yürüyor

Açıklamasında, Samsun’un geleceği için en önemli unsurun ihracatın artırılması ve ekonominin büyütülmesi olduğuna değinen Murzioğlu, "Samsunumuz, uluslararası gelişmeleri ve değişimleri ihmal etmeden geleceğe azim ve kararlılıkla yürümektedir. Artık şehirlerin büyüklüğü nüfuslarıyla değil, yaptıkları ihracatla anılıyor. Samsunumuzun her şeyiyle gurur duyuyoruz ama ihracatımız istenilen seviyede maalesef değil. Samsun ihracat stratejisi ilgili olarak Odamız koordinasyonunda yetkili kurumlarımızla bir eylem planı hazırlandı. Planda, Samsun'un ihracatta hedef olarak koyduğu stratejiler belirlendi. İnşallah belirlediğimiz hedefimize de hep birlikte el ele vererek ulaşacağız. Çünkü Samsun’un istediğimiz hedefe ulaşması için gücü de var potansiyeli de. Umarım bu hedefe en kısa zamanda ulaşarak, bu listede daha çok firmayla yer alacağız. Ekonominin büyümesi için çaba gösteren, çalışan, üreten her kişinin, her firmanın, her kurumun sonuna kadar destekçisiyiz” dedi.
 
Listede Yer Alan Samsunlu Firmalar:
adminadmin