Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-10-2017 08:52   Güncelleme : 31-10-2017 08:52

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan: Samsun’un geleceği sağlık sanayiinde!

​Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, gazetecilere MÜSİAD Samsun Şubesi’nin yeni hizmet binasını tanıttı.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan: Samsun’un geleceği sağlık sanayiinde!

Tan basın kahvaltısının ardından MÜSİAD Samsun Şubesi toplantı salonunda yaptığı konuşmada Samsun’un yerleşim stratejisini eleştirerek Samsun Adliyesi’nin, Samsun yeni stadyumunun, Samsun Emniyet Müdürlüğü’nün ve Samsun SGK’nın yerleşim yerlerinin çok yanlış olduğunu dile getirerek “Bu binalara yer seçenler Samsun’un gelişimini sekteye uğratacak yanlış bir tercih yapmışlardır. Samsun’un 50 yılını yani çocuklarımızın yaşayacağı şehri dar bir alana sıkıştırmışlardır. “Artık Atakum ilçesindeki trafik sıkışıklığından kimse şikayet etmesin. Samsun Canik ilçesine yapılan hantal ve trafiğe çözüm olamamış viyadüğü bugün parayla yerinden kaldıramazsınız” diye konuştu.

SAMSUN’UN GELECEĞİ SAĞLIK SANAYİDE

Savunma sanayinin desteklendiği gibi sağlık sanayinin de desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, “Samsun’un iş ve aş sıkıntısını giderecek ve Samsun’a önemli ölçüde katma değer sağlayacak olan medikal sektörünün önü açılırsa Samsun’u kimse tutamaz. Çünkü Samsun cerrahi aletler üretiminde dünyanın yedinci şehri durumundadır.  Hükümetin svunma sanayini desteklediği gibi Sağlık sanayini desteklemesi gerekmektedir. Ayni şekilde Samsun’da bereketli iki ovanın bulunması hasebiyle gıda sanayinin de desteklenmesini arzu ediyoruz.” Diye konuştu.

MÜSİAD’ın Samsun ekonomisini geliştirmek için diğer derneklerden farklı olarak somut çözüm önerilerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Haluk Tan, “Sayın valimizin de dikkat çektiği gibi, şehrimiz maalesef senelerdir ekonomik olarak kendisine göre belli bir noktaya gitmeye çalışsa da ne yazık ki yeteri seviyelere henüz gelememiştir.

Samsun organize sanayi sitelerinde 5 bin kişi çalışıyorken Samsun’da daha küçük yanı başımızdaki Çorum sanayisinde 10 bin kişi çalışıyor. Bunu hiç sorgulamıyoruz. Samsun’da bireysel olarak atılan adımlar ne var ki toplumsal olarak atılamıyor. Bir araya gelme ve birliktelik kültürü henüz istenilen seviyede değil. " dedi.

adminadmin