Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-01-2019 09:08   Güncelleme : 19-01-2019 09:08

​MÜSİAD Samsun Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu yapıldı

​MÜSİAD Samsun Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Samsun şubesi’nin 21. Olağan Genel Kurulu Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halis demir Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirildi.

Kalabalık davetli ve katılımcıların eşliğinde gerçekleştirilen MÜSİAD Samsun Şubesi 21. Olağan Genel Kurulunda, Samsun Valisi Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından, MÜSİAD’a katkıda bulunan yönetici ve iş insanlarına plaketleri verildi.

BU SENEKİ İHRACAT RAKAMLARINDA HIZLI BİR İVME İLE GÖSTERDİK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi 21. Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyen MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan yaptığı açılış konuşmasında, “Ben aslında istifa etmiş bir öğretmenim, eğitimciyim. Fakat eğitimimizin çocukluğumuzdan beri geldiğini bilenlerdenim. İşveren belki dışarıdan bakıldığında iş adamı hüviyetinde, iş adamları rahat yaşıyor gözüküyor. Aslında şunu da açıkça ifade etmek gerekiyor. İş adamlarının belki aileleri rahat yaşıyor ama kendileri rahat yaşamıyor. Ticarete atılırken Samsun’un içerisinde hep bulunduğum konumlara göre pozitif olmaya kendimi ruh haliyle hazır hissettim.  Her şeye olumlu bakan birleştirici bir tavır sergilemeye çalıştım. Bilgi, eğitim, kendi yaşantımız içinde sanayi ve yeri geldiğinde tebessüm ediyoruz, evet Samsunspor diyoruz. O da bir üretim yeri. Bakıyoruz Türkiye futbolda bile bu gün yurt dışına verilen paraları gördüğümüz zaman müthiş rakamların futbolcu bazında yurt dışına aktığını görüyoruz. O yüzden üretim dediğimiz zaman sadece tek kanallı sanayiyi düşünmemek gerekiyor. Bunların hepsi beraber hareket etmek zorunda. Biz bunu yapabilecek bir şehiriz. Yapabileceğimizi bu seneki ihracat rakamlarında hızlı bir ivme ile gösterdik. ”dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Haluk Tan’ın konuşmasının ardından, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Soner Meşe ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ali Gür selamlama konuşması yaptılar.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Öncelikle MÜSİAD'ı 21. Genel Kurul Toplantısı'nı yaptığı için tebrik ediyorum. Bu tür kurumlarda istikrar ve sürdürülebilirlik önemlidir. Böyle vatan, millet duygusu yüksek inançlı insanların bir araya getirdikleri topluluğun yapacağı işler de doğru işler olacaktır. Ülkemizin milli birliği ve beraberliği çok önemli. Ne iş yaparsak yapalım bu ülkenin değerleri ile bir araya gelemiyorsak, bu ülkenin değerlerine ters düşüyorsak mutlaka toplum bunun karşılığını görüyor. Bu gün okullarımızın yarıyıl tatili. Çocuklarımız bu gün karnelerini aldılar. 240 bin öğrencimiz bu gün karnelerini aldılar. Samsun iki üniversitesi ile birlikte bir eğitim kenti. Toplamda 300 bin öğrencisi ve yetişmiş insan gücü ile Samsun ülkemizin önemli illerinden birisi.” diye konuştu.

Bafra ve Çarşamba gibi iki önemli ovamızın büyük bir zenginlik olduğunu ifade Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu iki ovamızda yetiştirdiğimiz ürünlerden daha fazla katma değer alarak insanımız daha mutlu ve zengin edecek arayışlar içerisinde olmamız gerekiyor. Samsun geçmiş yıllarda göç veren bir il konumundan bu gün göç alan bir il oldu. Samsun komşu iller arasında tercih edilen bir il konumuna geldi. Bunun yanında şu endişeyi de taşıyoruz. Samsun böyle güzelliklerini korurken Samsun yöneticileri gelecekte daha iyi yaşanabilir, yaşam kalitesi yüksek, insanların iş aş derdine düşmediği, herkesin mutlu ve müreffeh olarak çalıştığı ve yaşadığı bir kent olarak geleceği planlamak durumunda. O anlamda Samsun potansiyellerini çok iyi kullanırsa inşallah Samsun gelecekte Türkiye’nin güçlü illerinden biri olacaktır.” dedi.

İçinde bulunduğumuz senenin, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gelerek Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 100. yıldönümü olduğunu dile getiren Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Bu çerçevede Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Üniversitelerimizin çok ciddi çalışmaları var. Tabi bu çalışmalarımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yapılıyor ve talimatlarını bekliyoruz. Bu yıl içerisinde ilimize çok sayıda konuğumuz gelecek. Samsun potansiyeli çok yüksek ama kat ettiği mesafe yönüyle çok tanınmamış bir il. Samsun kendisini çok iyi tanıtamamış. O yönüyle de inşallah 100. yıl kutlamaları hem milli ruhun Samsun’dan Türkiye’ye ve dünyaya yansımasını sağlayacak, hem de Samsun’un tanıtımına büyük katkı yapacak.” dedi.

19 Mayıs 2019’un 100. yıldönümü kutlamalarında hedeflerin en büyüğünün milli irade gücünün öneminin büyüklüğüne vurgu yapılmasıdır diyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ ifadesinde vücut bulan bu ruhun tekrar buradan tüm Türkiye’ye ve dünyaya yansımasıdır. Bakınız son dönemde gündeme gelen kenevir konusu da bununla ilgilidir. Hala engellemelerden bahsediliyor. Çünkü güçlü Türkiye’yi istemeyenler var. Bu milli irade ve milli birlik ruhunu oluşturmamız lazım. Hangi görüşten olursak olalım hepimiz bir arada olmak durumundayız. Başka Türkiye yok arkadaşlar. Çok üreteceğiz, birbirimize sarılacağız ve inşallah güçlü Türkiye dosta güven düşmana korku verecek.” diye konuştu.

Samsun ve Samsunlunun faydası söz konusu olduğunda siyasi, kişisel ve kurumsal menfaatlerin bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Osman Kaymak, “Biz bunu Samsun’da yakalayabilirsek Samsun’u kimse tutamaz. Samsun insan yapısıyla potansiyeli çok yüksek. Ama bir araya gelip doğru teşhisler tespit edemezsek, doğru çözümler bulamayız. Bu sene Samsun’un ihracatı yaklaşık 600 milyon dolar civarında. Bu Samsun’a yakışmıyor. Samsun 1 milyar doları aşması gereken bir il. Bütün bunlar için el ele verip, ortak akıl oluşturabilirsek çözemeyeceğimiz bir sorunun olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

Programa, eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, 23. Dönem Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

adminadmin