Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-01-2018 08:52   Güncelleme : 18-01-2018 08:52

MÜSİAD Samsun Şubesi’nden Milli Eğitim ve Sağlık İl Müdürlüklerine ziyaret

​MÜSİAD Samsun Şubesi Samsun Milli Eğitim İl Müdürlüğüyle birlikte Sağlık İl Müdürlüğünü ziyaret ederek bu iki önemli kurumla sürekli istişare içinde olacaklarını belirtti.

MÜSİAD Samsun Şubesi’nden Milli Eğitim ve Sağlık İl Müdürlüklerine ziyaret

Başkanı Haluk Tan ve beraberindeki üyeler ile birlikte Samsun İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç’ u makamında ziyaret ettiler.

Samsun İl Sağlık Müdürü Sayın Muhammet Ali Oruç’ un kendisinden bahsetmesi akabinde MÜSİAD üyeleri de kendilerini tanıttılar. Faaliyet gösterdikleri sektörlerden bahsettiler. Şehrimizin Sağlık Kenti olma ve Medikal Aletler konusunda marka olma çalışmalarından da bahsedilen ziyarette MÜSİAD Samsun Başkanı Tan; ‘ Biz STK lar olarak bu şehir için birlik olmak zorundayız. Her zaman da belirttiğim gibi Samsun için varız. Bu şehir için katma değerli ürünlerin üretilmesi için çalışmalıyız. Şehir menfaatlerini düşünmeliyiz. Medikal Sektörü ‘de bu sektörlerimizden ve bu projenin üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Bahadır’ ın da faaliyet göstermiş olduğu sektör olması dolayısıyla konuyu yakından takip etme fırsatımız oluyor, her adımı önemsiyoruz.’ dedi.

 Samsun İl Sağlık Müdürü Oruç, ‘ Samsun, sağlık hizmeti konusunda iyi konumda bir ilimiz. Medikal sektöründe ise Türkiye’ de fazlası ile üretici var. Fakat biz Samsun olarak ne yapabiliriz diyorsak, bu sektörde bulunanların birleşerek bir çatı altında toplanması gerektiği görüşündeyim. Çünkü daha güçlü olabilmek için bu şart. Ayrıca bir üründe markalaşmaya gitmek bana daha doğru geliyor. Herkesin üretemediği daha komplike ürünler üretmeye çalışmalıyız. Samsun tarım şehri ve üretilen ürünler belli evet, ama bizim bir sonraki adımımız farklı bir şeyler üretmek olmalıdır. Bu şekilde katma değer katabiliriz Samsun’ a. Şehrimiz adına her anlamda desteklerimiz devam edecek. Sizlerle istişarelerde bulunacağız, halkın fikrini alacağız ve çalışmalarımızı bu yönde devam ettireceğiz. Yalnız is adamları olarak sizlerin de fedakarlıklarda bulunmanız gerekli. Birlikte güçlü olabiliriz.’ Dedi.

MÜSİAD Samsun Başkanı Haluk Tan ve üyeler görevde başarılar dileklerini ilettikten sonra, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’ i makamında ziyaret ettiler.

Öğrencilerin okul etraflarında sergiledikleri olumsuz davranışları ve bununla nasıl mücadele edilebileceği konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ile istişare yapan MÜSİAD üyeleri, yakın zamanda ulusal basına da konu olmuş Öğretmen’in öğrencisini dövdüğü olay hakkında fikirlerini beyan ettiler. Başkan Tan, ‘ Şiddetin hiçbir türlüsünü onaylamıyoruz ve karşıyız. Fakat bizler eskiden öğretmenlerimizin karşısında duramazdık, çekinirdik. Devir öyle hızlı değişti ki şuan durum tam tersi oldu. Elbette ki karşılıklı anlayış, saygı, sevgi unsurları olmalı ama biraz öğretmenlerin saygınlığı, baskınlığı öğrenci gözünde tekrar arttırılmalı. Çünkü öğretmenin öğrencisinden çekindiği ortamda nasıl bir eğitim verilmesini bekleyebiliriz. Ahlaki değerleri öğrenciye vermekte oldukça güç hale gelir. En son Tekkeköy’ de yaşanılan durumda Sayın Valimiz Osman Kaymak üzerine olayı döndürmek isteyenler oldu. Biz MÜSİAD olarak başta Sayın Valimiz olmak üzere, şehrimize gönülden hizmet vermek için uğraşan tüm kurumlarımız, iş adamlarımız, STK ların en büyük destekçisiyiz. Biz MÜSİAD Samsun olarak şehrimizi iyileştirmek için her adımda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Dedi.

 Milli Eğitim Müdürü Esen, ‘ Öncelikle öğrencilerimizin dikkatini dağıtacak ortamlarda eğitim almasının çok doğru olduğunu söyleyemem. Şehrin merkezinde, en işleyen caddelerin üzerine kurulmuş bir okuldaki öğrencilerin dikkatlerini derste tutmak oldukça güçtür. Bu yüzden her zaman diyorum ki daha sakin bölgelere okullarımız taşınmalı. İlk göreve geldiğimde 56 lar civarında bir çok liseyi oradan taşıdık. Aynı mevkide yan yana  5-6 Anadolu Lisesi olması çok akla uygun gelmiyor bana. Sağlıklı nesil yetiştirmek için bu konudaki fikrimize destek verilmesini bekleriz. Ayrıca Maarif Hareketi gibi bir projemiz ile eğitimde kaliteyi arttırmayı hedefliyoruz. Bizler birlik olmak zorundayız. Birbirimizi aşağıya çekmeye çalışmak yerine bu şehir için, ülkemiz için önce eğitim kalitesini arttırmalıyız. Sonra başarılara birlikte imza atmalıyız.

Bir projemiz daha var. Suriyeli kadınlara Türkçe öğretiyoruz. İletişime geçmek zorunda olduğumuz için onların dil bilmeleri gerekli. Şuan bizim ülkemizde yaşayan bu insanların dini, dili, mezhebi neydi sorgulamıyoruz. Şuan hangisi önemli ? Vatanlarındaki sorunlardan dolayı bizlerin kucak açtığı insanlar bunlar. Bizler de şimdiden vatanımızın kıymetini bilerek önlemlerimizi alıp eğitimde de diğer konularda da birlik olmalıyız. Dedi.

Başkan Tan’ ın özel okullar konusunda Samsun yapısının nasıl olduğunu sorması üzerine İl Müdürü Esen; ‘Özel okullar konusunda Samsun’da talep var. Teşvikler veriliyor. Özel okul paylarının daha artış gösterdiği görülüyor. Organize Sanayi Bölgesindeki okullara teşvik daha da fazla oluyor. 6-7 bin TL civarlarında’ dedi.

Başkan Tan, ziyaretleri sonrasında MÜSİAD’ ın düzenli çıkardığı Çerçeve dergisini İl Müdürlerimize taktim etti.

MÜSİAD Samsun Şubesi’nin kurum ziyaretlerine Şube Başkanı Haluk Tan’ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri Metin Aktürk, Yusuf Güneş, Güner Armutlu, Şefik Sağlam, Ali Süleymanoğlu ve Fatih Yılmaz da katıldı.               

  

adminadmin