Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-07-2017 13:30   Güncelleme : 30-07-2017 13:30

MÜSİAD ‘ tan OMÜ’ ye ZİYARET

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk TAN, beraberindeki üyeler ile birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e iade-i ziyarette bulundu.

MÜSİAD ‘ tan OMÜ’ ye ZİYARET

MÜSİAD Samsun Şube Genel Kurulu sonrası Başkan seçilen Tan ve yeni yönetimini tebrik etmek amacı ile derneğe ziyarette bulunan Rektör Bilgiç, MÜSİAD ‘ı makamında ağırladı. Üyeler kısaca kendilerinden ve yaptıkları işlerden bahsettikten sonra,  üniversite ve şehrin kaynaştırılması konusuna  da değinildi.

Rektör Bilgiç’ e , kaynaştırma  için Üniversite tarafından yapılan çalışmaların neler olduğunu öğrenmek istediklerini ileten üyelere, Prof.Dr.Sait Bilgiç; ‘ Yaşadığımız ortamda güven, varlığımızın devamı için en önemli etkenlerdendir. Güven içinde kendi irademiz önemlidir. Fakat biz sorumlulukları kendimize yüklemek yerine başkalarından bekleriz. Güvenin sağlanması bir Müslüman’ ın boynunun borcudur. Bir organizasyonla yanyana gelerek, tanışarak, sohbet ederek bu sağlanamaz. Ortaya koyabileceğimiz işler güveni oluşturur. Biz bu düşünceyle üniversitemizde bir hareket başlattık. Kurumsal yapı kurmanın bu konuda doğru bir adım olduğunu düşündük. Mesela üniversite danışma komisyonu kurduk. Şehrin eğitime ve üniversiteye önem veren 30 civarı kişiyle oluşturduk bu komisyonu. Bu yapı Samsun için fikir alışverişinin olduğu üst düzeyde bir zemin oluşturacak İnşallah. Bizler kurumsal yapılarla bu işin devamında başarıya ulaşmak istiyoruz. Kendi çalışanlara ve çevreye güven vermek ilk amacımız. Söz vererek iş yapmıyoruz. İcraate önem veriyoruz. Buna da insana önem vererek, haklarını koruyarak yapıyoruz. Bu kimliği Müslüman olarak taşımamız gerektiğini düşünüyoruz.’ Dedi.

Başkan Tan’ da ‘ MÜSİAD olarak çalışmalarınızı destekliyor ve takdir ediyoruz. Bizler de üzerimize düşenleri öncelikle bir Müslüman olarak sonra da bu değerlere önem veren  STK  olarak  yapmaya hazırız’ dedi.

Konuşmasının ardından MÜSİAD Genel Merkez’ de en son gerçekleştirilen Genel Kurul ile görevine başlayan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan’ dan bahsetti.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sait Bilgiç’ e  teşekkürleri iletirken , MÜSİAD ‘ın düzenli olarak çıkardığı Çerçeve Dergisini kendilerine takdim ettiler.

Recep YAZGANRecep YAZGAN