Güncel
Giriş Tarihi : 20-01-2019 08:00   Güncelleme : 04-02-2019 14:44

MÜSİAD Yerli ve Milli Üretim Üst Kurulu Başkanı Soner Meşe: Samsun’u kenevir merkezi yapacağız!

MÜSİAD Yerli ve Milli Üretim Üst Kurulu Başkanı Soner Meşe: Samsun’u kenevir merkezi yapacağız!

MÜSİAD Samsun Şubesi 21. Genel Kurulunda konuşan MÜSİAD Yerli ve Milli Üretim Üst Kurulu Başkanı Soner Meşe, dikimine bir an önce başlanılması kenevir işleme fabrikalarının kurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Türk kenevirinin dünyada eşi benzeri olmadığını da söyleyen MÜSİAD Yerli ve Milli Üretim Üst Kurlu Başkanı Soner Meşe, dünyanın en iyi kenevir tohumunun Samsun’da olduğunu kaydetti.

ELİMİZDEKİ MÜTHİŞ BİR CEVHER

MÜSİAD olarak “Kenevir ’de ana pilot ilin Samsun olması kararını aldık” diyen Meşe, “Kenevir yetiştirilmesi için ana il Samsun, İlçemiz Vezirköprü ve araştırma merkezi için ise Ondokuzmayıs Üniversitesi’ni teklif ediyoruz” dedi.

Türk kenevirinin tescillenmesi gerektiğini de belirten MÜSİAD Yerli ve Milli Üretim Üst Kurlu Başkanı Soner Meşe şöyle devam etti;

“Biz MÜSİAD Yönetim Kurulu’nda kenevir olarak ana pilot ilin Samsun olması kararını aldık. Bundan sonra buradayız. Türk kenevirinin dünyada eşi benzeri yok. Üretim mesafesi olarak ta günde 12 santimetre uzayan ve 3 metreye çıkan başka bir kenevir yok. Bu elimizdeki müthiş bir cevher. Kökünden çiçeğine kadar müthiş bir üretim sağlayacak. Sadece çiçeğinden aromatik kimyasal ürün olarak dünyadaki değeri 100 milyar dolar.

Kanserin de önemli bir ilacı olduğunu söyleyen Meşe, kenevirin önemli bir ağrı kesici olduğunu da belirterek, acilen Türk Keneviri Araştırma Enstitüsü kurulması gerektiğini ve bunun için de Samsun Valisinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin görevlendirilmesini istedi. 

adminadmin