Ekonomi
Giriş Tarihi : 07-08-2018 09:30   Güncelleme : 07-08-2018 09:30

MÜSİAD’dan Kenya Hamlesi

MÜSİAD’dan Kenya Hamlesi

Ticaret Diplomasisi anlayışıyla dünyanın 206 noktasında faaliyetlerini sürdüren ve bu anlayış doğrultusunda 2018 yılını “Afrika Yılı” ilan eden MÜSİAD, Kenya’da temsilcilik açtı. Osman Batur Dedeoğlu, MÜSİAD’ın Kenya temsilcisi olarak göreve başladı.

Ticaret Diplomasisi anlayışıyla tüm dünyada faaliyetlerini sürdüren ve bu anlayış doğrultusunda 2018 yılını “Afrika Yılı” ilan eden MÜSİAD, Kenya’da temsilcilik açtı.  MÜSİAD böylece yurtdışında 76 ülkede 206 irtibat noktasına ulaştı.

Afrika’da Daha Aktif Olacağız

Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, 2018 yılını Afrika yılı ilan ettiklerini belirterek, hali hazırda Nijerya, Güney Afrika ve Sudan’da şubeye, Moritanya, Çad, Nijer, Benin, Senegal ve Fildişi Sahili’nde temsilciliklere sahip olduklarını söyledi. Kenya için uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini belirten Uyar, temsilcilik açılışının kurumumuz ve ülkemiz adına çok büyük bir önem arz ettiğini söyledi. Yılsonuna kadar Afrika’da 30 ülkede olmalarını hedeflediklerini belirten Uyar, yakın zamanda Zambiya, Tanzanya, Gana ve Etiyopya’da da temsilcilik açılışlarını gerçekleştireceklerini söyledi.

Türkiye-Kenya Ticari İlişkileri Arttırılmalı

Türkiye ve Kenya’nın geçmişten bugüne önemli ilişkilere sahip olduğunu belirten Uyar, Türkiye ile Kenya arasındaki ticaret dengesinin ülkemiz lehine olduğunu söyledi. Güncel rakamlar incelendiğinde ticaret hacminin yerli seviyede olmadığını söyleyen Uyar, Kenya Temsilciliğimiz vasıtasıyla ticaret hacmini önemli seviyelere getireceklerine inandığını belirtti.

Yıl Sonuna Kadar 100 Ülkeye Ulaşacağız

2018 yılı sonuna kadar 100 ülkede irtibat ofis sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Uyar, dünyayı 6 bölgeye ayırdıklarını ve her bölge hatta ülke özelinde titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Uyar, “Yıl sonuna kadar hedefimizi geçekleştirmek için canla başla çalışıp dünyanın dört bir yanına seyahat ediyoruz. Türkiye’nin yurtdışında en güçlü STK’sıyız. Ülkemizin hedeflediği ihracat rakamlarına ulaşabilmesi noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

adminadmin