Güncel
Giriş Tarihi : 21-03-2019 13:21   Güncelleme : 21-03-2019 13:21

MÜSİAD’dan Yeni Zelanda’da Meydana Gelen Saldırılara 35 Dilde Kınama Mesajı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 15 Mart 2019 tarihinde Yeni Zelanda’da gerçekleşen terör eylemleri sonrası 35 dilde kınama mesajı yayınladı

MÜSİAD’dan Yeni Zelanda’da Meydana Gelen Saldırılara 35 Dilde Kınama Mesajı

Faaliyetlerine başladığı ilk günden bugüne, kardeşlikten ve barıştan yana tavır alarak, zalimin karşısında, mazlumun tarafında yer alan MÜSİAD; 15 Mart 2019 tarihinde Yeni Zelanda’da gerçekleşen terör eylemleri sonrası ortak tavır gösterilmesi amacıyla bir dizi faaliyete imza attı.

93 ülkedeki 223 irtibat noktası ile Türkiye’nin dünyadaki en yaygın STK’sı olarak, meydana gelen olaylar sonrası tüm dünyadaki teşkilat ağı ile eş zamanlı harekete geçen MÜSİAD, İslam karşıtı ve Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırgan tutumlara dikkat çekmek ve küresel ölçekte bilinç oluşturmak amacıyla yurt dışındaki şubeleri üzerinden basın kuruluşları ve kamudaki muhataplarıyla iletişime geçerek kamu diplomasisi uyguladı. 

Başta; Asya, Avrupa, Afrika, Asya-Pasifik, Ortadoğu, Latin Amerika ve Amerika olmak üzere tüm dünyada basın bildirisi yayınlayan MÜSİAD, İngilizce, Almanca, Arapça, Gürcüce, Malayca, Özbekçe, Çince, Kazakça, Hinduca, Azerice, Fransızca, Yunanca, Makedonca, Arnavutça, Bulgarca, Boşnakça, Endonezce, Sawihi, Rusça, Portekizce, İspanyolca, Havsaca, Farsça, Lingola, Flemenkçe, Japonca, Hausa, Kiswahili, Srilanka Dili, Urduca, Danca, Kırgızca, Tatarca, Macarca ve Türkmence’den oluşan 35 dilde kınama mesajına imza attı.

Şehit ve Yaralıların Yakınlarına Destekte Bulunuldu

Saldırının gerçekleştiği günün ertesinde MÜSİAD Sidney Başkanı Hasan Gençtürk öncülüğünde, hastanede tedavi gören Türk vatandaşlarını ziyaret eden MÜSİAD heyeti, saldırıda yaralanan Zekariya Tuya, Mustafa Boztaş ve Temel Ataçocuğu’nun aileleri ile temasa geçerek onlara destekte bulundu.

Hastane ziyaretlerinin ardından kriz masası kurulan yerlere giden MÜSİAD heyeti, oradaki Müslüman liderlerle bir araya gelerek yapılması gereken yardımlar hususunda istişareler gerçekleştirdi.

Saldırının ikinci gününde MÜSİAD heyeti, müslümanlara yardımcı olmak amacıyla Yeni Zelanda’ya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşuğlu ile bir araya geldi ve akabinde saldırıda yaralanan Müslümanların aileleriyle buluştu.

MÜSİAD heyeti tarafından saldırıda şehit olan Müslümanlar için “anıt” yapılması konusunda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na öneride bulunuldu. MÜSİAD öncülüğünde yapılacak anıt için Dış İşleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan destek sözü alındı.

Saldırılar İslamofobinin Çılgınlık Derecesindeki Yansımaları

Saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Abdurrahman Kaan,“Planlı ve stratejik olarak yürütüldüğü açık olan bu saldırgan tutumun bir an önce önüne geçilmesi, islamofobinin, kronikleşmeden tedavi edilerek ortadan kaldırılması, tüm dünyanın huzuru için elzemdir. Bu olay karşısında tüm ülkelerin başkan ve temsilcilerini, kolektif bir tavır ortaya koyarak, en ufak şüpheye dahi yer bırakmayacak şekilde kınamaya davet ediyoruz.” dedi.

adminadmin